HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 EKİM 2024, CUMA

GÜNLÜK ARŞİV

Günlük arşiv erişime açılmış olup herhangi bir güne ait tüm yazar yazılarını ve haber içeriklerini görüntüleyebilirsiniz.

Arşivimizde arama yapmak için de "arama" sayfamızı kullanabilirsiniz.

İlginiz için teşekkkür ederiz.

24.04.2020


‘Amel ehli çok azdır’
İmam Zeynelâbidin (a.s.) buyurdu ki: “Söz ne de çoktur ve amel ne de azdır! Gerçekten de amel ehli çok azdır. Biliniz ki, ben hem amel ve hem de söz ehli olan kimseleri tanıyorum. Allah’a yemin olsun ki, yeryüzü adeta onları canlı canlı kendisine geçirmiştir’ buyurdu”
Ebu Meryem, İmam Bâkır'ın (a.s) şöyle buyurduğunu nakletmektedir: "Bir gün babam ashabının huzurunda şöyle buyurdu: 'Sizden kim bir ateş parçasını eline alır ve sönünceye kadar elinde tutar.' Hepsi korktular ve hiç kimse bu işe yanaşmadı. Ben kalkıp şöyle dedim: 'Babacığım, bana emredin ben yapayım.' Babam şöyle buyurdu: 'Maksadım sen değilsin, ben ve sen ayn...


Tek çare MEM!
Koronavirüs salgını dünya ekonomilerini olumsuz etkilerken, Türkiye'de de endişeler büyüyor. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceyhun Elgin, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde istihdamda büyük mağduriyetlerin yaşanabileceğini belirtti. Elgin, "Tek çare daha fazla para basmak ve vatandaşa para dağıtmak" dedi. Her iki çare de Prof. Dr. Baş'ın Milli Ekonomi Modeli'nde (MEM) yer alıyor.
Misafir akademisyen olarak çalışmalarını ABD'de Columbia Üniversitesi'nde sürdüren Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceyhun Elgin, koronavirüs salgınının Türkiye'nin ekonomisi için çok kritik bir dönemde başladığını belirterek, "Maddi açıdan zor durumdaki aile, kurum ve işletmelere yardım yapılıyor. Ancak mevcut kaynaklar sınırlı. Türkiye'nin tek...












logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr