HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 EKİM 2024, CUMA

GÜNLÜK ARŞİV

Günlük arşiv erişime açılmış olup herhangi bir güne ait tüm yazar yazılarını ve haber içeriklerini görüntüleyebilirsiniz.

Arşivimizde arama yapmak için de "arama" sayfamızı kullanabilirsiniz.

İlginiz için teşekkkür ederiz.

07.05.2020


‘Senin emrinle oruç tuttuk’
İmam Zeyn’ul-Âbidin (a.s), Ramazan ayına veda duasında şöyle buyurmuştur: “Bu ay vesilesiyle bizleri diğer ümmetlere tercih ettin ve faziletine diğer dinlerin takipçilerini değil bizleri seçtin. Böylece Senin emrinle Ramazan günlerinde oruç tuttuk ve Senin yardımınla gecelerini ibadetle geçirdik”
OKAN EGESEL Kur'an'da şöyle buyurulur: "Ey iman edenler! Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, takva sahibi olasınız diye, size de farz kılındı." (Bakara, 183). İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Allah, bizden önceki ümmetlerden hiçbirine Ramazan ayı orucunu farz kılmamıştır." Bunun üzerine İmam'a (a.s), "Ey İman edenler oruç sizden öncekilere ...


YENİ HATLARDA DENEME SÜRÜŞLERİ BAŞLADI
Kent içi ulaşıma büyük bir yatırım yaparak tramvay hattını Şehir Hastanesi üzerinden 75. Yıl Mahallesi’ne ve Opera üzerinden Kumlubel Mahallesi’ne ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, çalışma tamamlanan hatlara enerji vererek deneme sürüşlerine başladı.
Şehir Hastanesi ile 75. Yıl Mahallesi arasında başlayan deneme sürüşleri, Opera ile Yıldız’ı birbirine bağlayan Gazi Yakup Satar Caddesi’nde devam etti. Kumlubel’e ulaşımı kolaylaştıracak olan Otogar-Opera bağlantısı da deneme sürüşlerinin ilk gününde ESTRAM yetkilileri tarafınca denetlendi. Yeni hatlarda eksiklerin giderilmesi amacıyla deneme sürüşlerinin önemli olduğunu belirten yetkililer, Oper...


Odunpazarı Belediyesi karantina altındaki binaları her gün dezenfekte ediyor
Odunpazarı Belediyesi, 15 kişinin ikamet ettiği binanın karantina altına alındığının bildirilmesi üzerine, binada dezenfeksiyon çalışmaları başlattı.
Huzur Mahallesi’nde bulunan iki katlı bir bina, binada yaşayan 3 kişide koronovirüs tespit edilmesinden ardından İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından karantina altına alındı. Odunpazarı Belediyesi, 15 kişinin ikamet ettiği binanın karantina altına alındığının bildirilmesi üzerine, binada dezenfeksiyon çalışmaları başlattı. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen dezenfeksiyon ...


BERBERLER VE KUAFÖRLERDE İLAÇLAMA ÇALIŞMASI
Tepebaşı Belediyesi, 11 Mayıs’ta faaliyete geçecek olan berberler ve kuaförlerde ilaçlama çalışmasına başladı. Çalışma kapsamında ilçede bulunan iş yerleri özenle dezenfekte ediliyor.
Tepebaşı Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirdiği ilaçlama çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, ilçede faaliyet gösteren berberler ve kuaförleri de dezenfekte ediyor. Bugüne kadar yüzlerce noktada ilaçlama çalışması yapan Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama ekipleri, 11 Mayıs tarihinde yeniden faaliyete geçecek olan berber ve kuaför işletmelerini hijyenik hal...












logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr