HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 31 MAYIS 2024, CUMA

GÜNLÜK ARŞİV

Günlük arşiv erişime açılmış olup herhangi bir güne ait tüm yazar yazılarını ve haber içeriklerini görüntüleyebilirsiniz.

Arşivimizde arama yapmak için de "arama" sayfamızı kullanabilirsiniz.

İlginiz için teşekkkür ederiz.

13.05.2020


Dünyanın soğuduğu falan yok!
Dünyayı yıllardır o kadar ısıtmışız ki, üç aylık Covid 19 salgınıyla ancak 1 derecenin 400'de biri kadar soğuma gerçekleşecek!
Covid-19 krizi nedeniyle dünya genelinde enerji tüketimi ciddi şekilde azaldı ve bu yıl karbondioksit salınımının 2019'a göre yüzde 8 daha düşük gerçekleşmesi bekleniyor. Acaba bu durum havamızı etkileyecek mi ve bunun gelecek yıllarda küresel ısınma üzerinde bir etkisi olacak mı? Karbondioksit atmosferde yıllarca asılı kalabiliyor, dolayısıyla etkisini ortadan kaldırmak uzun zaman alıyor. ...


Sağlık Çalışmaları Video Konferans İle Değerlendirildi
Kovid-19 ile mücadele kapsamında alınan tedbirleri yaptığı video konferans toplantıları ile takip eden Vali Özdemir Çakacak, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, İl Sağlık Müdür Yardımcıları ve ESOGÜ Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş ile görüşerek, sağlık alanında yapılan çalışmaları değerlendirdi.
16-17-18 ve 19 Mayıs 2020 tarihleri arasında Eskişehir’de sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını belirten Vali Çakacak, alınan bütün tedbirlerin kamu kurum ve kuruluşları ile tüm vatandaşlar tarafından titizlikle uygulanması gerektiğine dikkat çekti. Ülkemizin; salgının görülmeden önce aldığı tedbirler ve sonrasındaki uygulamalarıyla dünyaya örnek olduğunu hatırlatan Vali Çakacak, Türkiye’ye ö...


BÜYÜKŞEHİR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM ELİ UZATIYOR
Korona Virüs ile Mücadele Eylem Planı’nı kararlılıkla sürdüren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, odalar ve dernekler aracılığıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmaya devam ediyor.  Bu kapsamda daha önce Berberler ve Kuaförler Odası, Lokantacılar Odası, Kahveciler Odası, Emlakçılar Odası ve Sokak Müzisyenleri Derneği’ni aracılığıyla vatandaşlara destek olan Büyükşehir Belediyesi son olarak da Türkiye Şehit, Malulü Dul ve Yetimler Derneği’ne erzak desteğinde bulundu.
Pandemi sürecinde sosyal desteklerini arttıran ve vatandaşların zor günlerinde yanında olan Büyükşehir Belediyesi, dernekler ve odalar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmaya devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye Şehit, Malulü Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Hacı Şahin’e kuru erzak yardımlarının teslim edildiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, dernek aracılığı ile ihtiyaç...


GÖNÜLLÜ BAHÇELERİ İÇİN KULLANIM HAKKI UZADI
Tepebaşı Belediyesi, koronavirüs dolayısıyla kapatılan ve 27 Mayıs’ta açılacak Gönüllü Bahçelerinin, hak sahiplerinin mağduriyet yaşamaması adına kullanım haklarının bir yıl uzatıldığını açıkladı.
Tepebaşı Belediyesi'nin kent yaşamı içerisinde doğayla insanı buluşturan projesi Gönüllü Bahçeleri, Eskişehirlilerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Öte yandan emekli, engelli ve şehit yakınları başta olmak üzere vatandaşların kullanımına sunulan 2 Eylül Gönüllü Bahçeleri, Aşağısöğütönü Mustafa Mansız Gönüllü Bahçeleri, Zincirlikuyu Selami Vardar Gönüllü Bahçeleri ve Batıkent Gönüllü Bah...
















logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr