HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 27 EYLÜL 2024, CUMA

ORMAN GÖZETLEME KULESİNE DUYGULU VEDA

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı gözetleme kulesinde 33 yıldır bedensel engelli olarak görev yapan Osman Ciga kuleye veda etti.
06.11.2023 12:19
ORMAN GÖZETLEME KULESİNE DUYGULU VEDA
ORMAN GÖZETLEME KULESİNE DUYGULU VEDA
Orman Bölge  Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Osman ve Ayşe CİGA çiftini kuledeki son gününde Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail ÇETİN, Seyitgazi İşletme Müdürü Ahmet DEMİR ve mesai arkadaşları yalnız bırakmadı.  Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Kırka Orman İşletme Şefliğinde görevli 3 çocuk, 5 torun sahibi 71 yaşındaki Ciga' nın, 1987'de bir ağacın kesim sırasında üzerine devrilmesi sonucu belden aşağısı felç kaldı. O günden sonra tekerlekli sandalyeyle yaşamını sürdüren Ciga, kendi isteğiyle 1990 yılında 1652 metre rakımlı Beyseri Yangın Gözetleme Kulesi'nde çalışmaya başladı. Orman Bölge Müdürlüğünce rahat hareket edebilmesi için asansör de inşa edilen kuleye her yıl haziran ayında eşi Ayşe Ciga ile çıkıp ömrünü adadığı ormanı gözleyen Osman Ciga, emeklilik kararı aldı."
 Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin tarafından ziyaret edilip emeklilik pastası kesilen Ciga, evi gibi gördüğü, dumanını fark ettiği sayısız yangın ihbarını bildirdiği kuleden son kez indi. Eski fotoğraflarından oluşan bir tablo ve çeşitli hediyeler de verilen "duman avcısı" Ciga, kuleden ayrılırken duygulandı.
Osman Ciga, AA muhabirine, ailesiyle görevlendirildiği yangın gözetleme kulesini 33 senedir beklediğini söyledi.
Kuleye haziran ayında çıkıp kasımda indiklerini anlatan Ciga, kışın da Kırka Orman İşletme Şefliğinde santral görevlisi olarak çalıştığını belirtti.

ORMAN GÖZETLEME KULESİNE DUYGULU VEDA
Kulede 10 yıl daha kalmak istediğini belirten Ciga, sağlığı elvermediği için görevinden ayrılmaya karar verdiğini dile getirdi.
 Evi gibi gördüğü kuleden ayrılmak zorunda kalmasına üzüldüğünü ifade eden Ciga, "Kızılsaray mevkisinde 2002 yılındaki büyük yangını unutamıyorum. 300 hektardan fazla alan yanmıştı. O gün şiddetli bir yangın vardı. Alevler adeta tepeden tepe atlıyordu. Her sene yaklaşık 10 yangını fark edip söndürülmesine yardımcı olmuşumdur. Görev yaptığım süre boyunca 300'den fazla yangın söndürttüm." diye konuştu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--










logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr