HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 27 EYLÜL 2024, CUMA

Türkiye Planlanan Kripto Vergisinden Vazgeçerek Ekonomik Reformlara Odaklanıyor

27.09.2024 12:13
Türkiye Planlanan Kripto Vergisinden Vazgeçerek Ekonomik Reformlara Odaklanıyor
Türkiye Planlanan Kripto Vergisinden Vazgeçerek Ekonomik Reformlara Odaklanıyor

Türkiye, borsa ve kripto para kazançlarını hedefleyen yeni bir vergi getirme planından vazgeçti, dedi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz. Daha önce tartışılmış olmasına rağmen, bu plan rafa kaldırılmış olup, hükümet bunun yerine vergi muafiyetlerini azaltmaya odaklanıyor. Bu değişiklik, borsa ile ilgili endişelerin ve ekonomiyi istikrara kavuşturma ve enflasyonu azaltma çabalarının bir parçası olarak gerçekleşiyor.

Ekonomik Reformlar Ortasında Türkiye, Borsa ve Kripto Para Vergisi Planını Durdurdu

Türkiye, bu yıl borsa ve kripto para kazançlarını hedefleyen yeni bir vergi paketi getirme planlarını durdurmaya karar verdi, dedi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz. Bloomberg ile yaptığı bir röportajda Yılmaz, hükümetin şu anda gündeminde bir borsa vergisi olmadığını belirtti.

Önerinin daha önce tartışıldığını ancak artık dikkate alınmadığını belirtti ve şunları söyledi:

 

Gündemimizde bir hisse senedi vergisi yok. Daha önce tartışıldı ve gündemimizden düştü.

Bunun yerine, önümüzdeki dönemde vergi muafiyetlerini azaltmaya odaklanacaklarını belirtti.

Bu yılın başlarında, enflasyonu ele almayı amaçlayan potansiyel bir borsa vergisi hakkındaki konuşmalar, yatırımcılar arasında rahatsızlığa yol açtı ve hisse senedi ticaret hacimlerini düşürdü. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Haziran ayında bu planın yeniden değerlendirileceğini zaten belirtmişti.

 

Türkiye, şu anda %52 olan enflasyon oranını düşürme zorluğuyla karşı karşıya. Bu konuyu ele alan Yılmaz, ülkenin kamu maliyesini iyileştirmenin öncelikleri arasında olduğunu belirtti. Ayrıca, lira likiditesini sınırlayan offshore swap düzenlemelerinin, piyasa koşullarına bağlı olarak nihayetinde kaldırılacağını, bu durumun para birimini istikrara kavuşturma ve enflasyonu azaltmayı amaçlayan geniş ekonomik reformların bir parçası olduğunu belirtti.

Kaynak: bitcoin.com

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--










logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr