HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 16 EYLÜL 2024, PAZARTESİ

TUBİTAK BAŞKANI PROF. DR. HASAN MANDAL “TÜRKİYE ARTIK TEKNOLOJİYİ SADECE TÜKETEN DEĞİL, ÜRETEN BİR ÜLKEDİR”

Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı Kariyer Gelişim Birimi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Covid-19 Sonrası Kariyere Hazırlık Seminerleri” serisi TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile başladı. 
16.06.2020 00:00
TUBİTAK BAŞKANI PROF. DR. HASAN MANDAL “TÜRKİYE ARTIK TEKNOLOJİYİ SADECE TÜKETEN DEĞİL, ÜRETEN BİR ÜLKEDİR”
TUBİTAK BAŞKANI PROF. DR. HASAN MANDAL “TÜRKİYE ARTIK TEKNOLOJİYİ SADECE TÜKETEN DEĞİL, ÜRETEN BİR ÜLKEDİR”
COVID 19 salgını nedeniyle uzun süredir eğitim kurumlarından uzak kalan öğrencilerin salgın sonrası kariyer yaşamına yön vermek amacıyla düzenlenen seminer serisinin ilki, 8 Haziran 2020 Pazartesi günü Zoom Meeting platformu üzerinden gerçekleştirildi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Şenyel ve Prof. Dr. Gürsoy Arslan’ın yanı sıra çok sayıda öğretim elemanı ve öğrencinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe katılım yoğundu. 

Öğrenci Dekanlığı Kariyer Gelişim Birimi Koordinatörü Araş. Gör. Mustafa Çavuş, tüm dünyayı etkisi altına alan salgın sürecinde, insan hayatındaki çok şey ile birlikte, iş yapış biçimlerinin de önemli derecede değiştiğini vurgulayarak söze başladı. Seminerin moderatörü Araş. Gör. Çavuş, “Covid-19 Sonrası Kariyere Hazırlık Seminerleri” nin mezun olacak öğrencilere, mezuniyet sonrasında yeni çalışma düzenine uyum sağlamalarında yardımcı olması amacıyla, Haziran ayında düzenlendiğine dikkat çekti. 

Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Müfide Banar ise, bu etkinliğin mezun olacak öğrenciler için salgın sonrası yeni dünya düzeninde çalışma hayatına uyum sağlamaları açısından önem taşıdığını belirtti. Öğrenci Dekanlığı bünyesindeki Öğrenme ve Öğretme Gelişimi Birimi bünyesinde mezun olacak öğrencilere yönelik ilk kez açılan ESTÜ 401 Profesyonel Hayata Geçiş dersinin bu etkinliğin düzenlenmesinde rol oynadığını da sözlerine ekleyen Dekan Prof. Dr. Banar, “Mart ayında ortaya çıkan salgın nedeniyle değişen yaşam biçimleri ve iş yapış biçimleri doğrultusunda, öğrencilerimizin de farklı bakış açıları kazanması adına “Covid-19 Sonrası Kariyere Hazırlık Seminerleri” serisini düzenlemeye karar verdik” dedi. 

“Sadece araştırma süreçlerimizi değil, tüm süreçlerimizi çıktı ve etki odaklı yönetme konusunda kararlıyız” 

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olma hedefine kararlılıkla ilerlediğini belirten Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, “Sadece araştırma süreçlerimizi değil, tüm süreçlerimizi çıktı ve etki odaklı yönetme konusunda kararlıyız. Zira 2019 yılı Aralık ayında Üniversitemizin 2021-2025 Stratejik plan hazırlama sürecinin bir parçası olan Birleşik Akıl ve Kurumsal Yetenek Çalıştayı da bu konuda atmış olduğumuz ciddi bir adımdır. O günden bugüne devam eden stratejik plan çalışmalarımız hala titizlik ve imtina çerçevesinde devam etmekte” dedi.  

Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, ön lisans ve lisans öğrencilerinin de Eskişehir Teknik Üniversitesi için önemli olduklarına değinerek Araştırma ve Lisansüstü Süreçler Direktörlüğü’nün ön lisans ve lisans öğrencilerini araştırma süreçlerinin içine katabilmek için yoğun çaba ve emek sarf ettiğini belirtti. Rektör Döğeroğlu, öğrencilerin son sınıfı beklemeden ilk yıllarda araştırma süreçlerine dahil edilmesi gerektiğinin de altını çizdi. 

“Eskişehir Teknik Üniversitesi zor bir süreci fırsata dönüştürdü”

Seminere konuşmacı olarak katılan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin yeniden yapılanma sürecinde karşılaştığı zorlukları fırsata dönüştürmeyi başardığını belirterek tüm üniversite mensuplarına takdir ve teşekkürlerini iletti. Seminere katılan öğrencilere, “Eskişehir Teknik Üniversitesi mensubu olduğunuz için çok şanslısınız. Zira bu zor süreçte dahi başarılarını sürdüren ve süreci oldukça iyi yöneten bir üniversiteniz var” diye seslendi. Başkan Prof. Dr. Mandal, sunum yaparak seminer katılımcılarına gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki geleceği etkileyebilecek olan kavramlar ve bu kavramların ülkemizdeki yansımaları konusunda bilgi aktardı. Türkiye’nin artık teknolojiyi sadece tüketen değil, üreten bir ülke konumunda olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Mandal, “Türkiye bilim temelli bir teknolojiyi kendisinin geliştirdiği bir yaklaşımla üretiyor. Ben bu durumu oldukça kıymetli buluyorum” dedi. 

Değişen dünya düzeni ile birlikte yükselen teknolojik trendlerin de değişime uğradığını ve salgın ve depremler gibi dünya gündemini etkileyen problemlerin çözümünde kullanılacak olan yöntemlerin oldukça önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Mandal, “Geleceğe doğru baktığımız zaman kariyerinizde beceri odaklı bir yaklaşımla süreci geleneksel bir yaklaşımdan yenilikçi bir yaklaşıma dönüştürmek gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

“Önemli olan hangi disiplinde çalıştığınız değil; bir etki oluşturmanızdır”

Konuşmasını öğrencilere seslenerek sonlandıran Prof. Dr. Mandal, “Hayal ve tutku olmadan geleceğinizi inşa etmeniz mümkün olmaz. İmkanların önünüze sunulmasını beklemeyin, kendi imkanlarınızı talep ederek yaratın. Bu açıdan Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin Türkiye’deki diğer üniversiteler ile kıyaslandığında iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Önemli olan hangi disiplinde çalıştığınız değil; bir etki oluşturmanızdır. Geleceğin sorunlarına siz genç araştırmacılarımız çözüm olacak” dedi.

Sunum ve konuşmaların ardından soru-cevap kısmı ile devam eden etkinlik, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın YÖK 100/2000 araştırma projeleri ve lisansüstü eğitim süreçlerinde burs imkanları gibi önemli soruları yanıtlamasının ardından sona erdi. 

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--










logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr