Bakan Selçuk, "Türkiye genelinde 2018-2019 eğitim öğretim yılında taşımalı eğitim kapsamında toplam 1.324.960 öğrenci/kursiyer taşıma hizmetinden faydalanmıştır. Bakanlığımız Taşımalı Öğrenci Modülünden alınan 29/07/2019 tarihli verilere göre 2018-2019 eğitim öğretim yılında taşımalı eğitim uygulaması kapsamında 119.380 servis aracı hizmet vermiştir"yanıtını verdi. Gürer'in birçok sorusu yanıtsız kaldı.
Taşımalı eğitimin, öğrenci ve velinin kanayan yarası olduğuna dikkat çeken Gürer, 11. Kalkınma Planı'nda da taşımalı eğitime dair bir çözüm olmadığını, kapanan köy okullarının harap olduğunu ve taşımalı eğitimde kız çocuklarının eğitimden koptuğunu hatırlattı.
Gürer, "Bir de taşımalı eğitim ucubesi var. Biliyorsunuz, köylerdeki okullar kapandı, o okullar harap oluyor, neredeyse 1 milyon 400 bine yakın çocuk servislerle eğitim için taşınıyor. Bu sistemde özellikle kız çocuklarımız mağduriyet yaşıyor. Köylerde okul kalmadı. Bu taşımalı mantığından vazgeçip, köylerde yeniden okulların varlığını sağlayacak düzenlemeler konusunda daha önceki bakanların da birkaç kez açıklamaları vardı ama taşımalı eğitime yönelik görebildiğim kadarıyla bu aşamada bir çalışma yok. Taşımalı eğitimin kendi içinde sorunları var. Çocukların öğle yemeği yemekten tutun da sabah erken saatte okula gidiş geliş yaptıklarında yaşadıkları sorunların ötesinde, ailelerin çocukları ile okul arasındaki birlikteliği sağlamada sorun yaşadıkları bir gerçek" dedi.