HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 MAYIS 2024, PAZAR

ESKİŞEHİRDE OKUL KÜTÜPHANELERİNDEKİ KİTAPLARDA REKOR ARTIŞ

Eskişehir'deki okullarda bulunan kütüphanelerdeki kitap sayıları geçen yıla oranla arttığı görüldü.Kütüphanelerde 2021 yılında 416.352 kitap mevcut iken bu sayı %140 artışla Aralık 2022 döneminde 1 milyona ulaştı.
26.12.2022 19:00
ESKİŞEHİRDE OKUL KÜTÜPHANELERİNDEKİ KİTAPLARDA REKOR ARTIŞ
ESKİŞEHİRDE OKUL KÜTÜPHANELERİNDEKİ KİTAPLARDA REKOR ARTIŞ
Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sürdürülen "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi ile eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması, öğrencilerin kitaplara rahatça ulaşması, okuma kültürü kazandırılarak öğrencilerin sorgulayan, araştıran, analitik düşünen ve bilgi üreten bireyler olarak yetişmeleri, kütüphanesi olmayan okullara yeni kütüphane yapılması, okullardaki mevcut kütüphanelerin ise yenilenmesi, zenginleştirilmesi hedeflenmiştir.
Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biliyoruz ki "Kitapsız büyüyen çocuk, susuz büyüyen ağaca benzer." Bu yolda yaptığımız çalışmalar neticesinde okul kütüphanelerinde, kütüphane ve kitap sayılarında büyük artış sağlandı. Kütüphanelerimizde 2021 yılında 416.352 kitap mevcut iken bu sayı %140 artışla Aralık 2022 döneminde 1 milyona ulaştı.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr