HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 30 MAYIS 2024, PERŞEMBE

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE DESTEK

Eskişehir'de İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri'nde görev yapan Veteriner Hekim, Veteriner Sağlık Teknisyeni ve Teknikerlerinden oluşan ekipler zorlu arazi şartlarında, mesai mefhumu gözetmeksizin 14 ilçede eş zamanlı olarak 08 Aralık 2023 tarihinden itibaren  yerinde anaç koyun keçi  tespit çalışması yapıyor.
05.01.2024 18:00
KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE DESTEK
KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE DESTEK

15/10/2023 tarihli ve 7613 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında yapılan bu çalışmalar Eskişehir'de küçükbaş hayvancılıkla iştigal eden yetiştiricilerin ilgili mevzuat gereği anaç koyun keçi desteklemesinden daha fazla faydalanabilmeleri amacını taşımaktadır.



Yayımlanan ilgili Cumhurbaşkanı kararı ile 2023 yılında anaç koyun/keçi başına 50 TL olan destek Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl 100 TL'ye,  Sürü Yöneticisi Desteği işletme başına 12.000 TL'den 30.000 TL'ye çıkarılmış olup; Sürü Büyütme Desteği olarak hayvan başına destek miktarı 200 TL,  Göçer Hayvancılık İşletmelerinde ise bu desteklere ilave olarak hayvan başına 4 TL daha destek ödemesi yapılacaktır.  Bu desteklemelerin yanı sıra Halk Elinde Islah Projesi ile de Eskişehir ilinde küçükbaş hayvan yetiştiricilerine destek ödemeleri yapılmaktadır.



 


Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr