HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 20 MAYIS 2024, PAZARTESİ

ESKİŞEHİR'DE ANLAMLI PROJE BAŞLATILDI

Eskişehir'de Kadın Sağlığı Eğitim Projesi Başlatıldı.Eskişehir Valiliği himayesinde Valimiz Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un hanımefendinin koordinatörlüğünde başlatılan Eskişehir Kadın Sağlığı Eğitim Projesi'yle kadınlar bulundukları yerlerde ziyaret edilerek kanser, obezite, üreme sağlığı, bağımlılık, şiddet gibi konularda bilinçlendirilecek.

24.10.2023 23:50
ESKİŞEHİR'DE ANLAMLI PROJE BAŞLATILDI
ESKİŞEHİR'DE ANLAMLI PROJE BAŞLATILDI
Vali Hüseyin Aksoy, Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekti.
Aksoy, obezite, organ bağışı, bilinçli ilaç kullanımı ve bağımlılıkla mücadelenin de eğitim programının kapsamında olacağını dile getirdi.
Kadına yönelik şiddete de dikkati çekeceklerini bildiren Aksoy, "Şiddet nedir? Ekonomik şiddet, cinsel şiddet, fiziksel şiddet, ruhsal şiddet nedir ve bir şiddete maruz kaldığında kadınımız nereye nasıl başvuracaktır? Özellikle bu konuyu da eğitim kapsamına aldık." diye konuştu.
Vali Aksoy, projenin hedef kitlesinin uzmanların önerisi doğrultusunda 15 ila 69 yaş grubu olduğunu, Eskişehir genelinde 337 bin 906 kadının proje kapsamında eğitim almasının hedeflendiğini aktardı.
Eskişehir Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Kadın Sağlığı Eğitim Projesi Protokolü'nün de imzalandığı toplantıya, Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy hanımefendinin yanı sıra Eskişehir Milletvekilleri Ayşen Gürcan ve Jale Nur Süllü, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sinan Aydın, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici ve diğer ilgililer katıldı.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr