HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 27 EYLÜL 2024, CUMA

A Millî Takım'da Vincenzo Montella Dönemi Başladı

A Millî Takımımızın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella'nın resmi imza töreni bugün Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

 

27.09.2023 18:32
A Millî Takım'da Vincenzo Montella Dönemi Başladı
A Millî Takım'da Vincenzo Montella Dönemi Başladı
Orhan Saka Konferans Salonu'nda düzenlenen imza törenine Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella ve TFF Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
örende bir konuşma gerçekleştiren TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçtiğimiz hafta A Milli Takımın eski teknik direktörü Sayın Stefan Kuntz ile iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdıklarını belirterek, "Sayın Stefan Kuntz'a A Milli Takımımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. Yine geçtiğimiz hafta yeni Teknik Direktörümüz Sayın Montella ile anlaştığımızı kamuoyuna duyurmuştuk. Kendisine ailemize hoş geldiniz diyorum. Bu çok önemli görevinde başarılar diliyorum. Sayın Montella futbolculuk kariyeri başarılarla dolu, genç, disiplinli ve geleceği parlak bir futbol adamı. Biliyorsunuz ülkemizde de Adana Demirspor'un teknik direktörü olarak başarıyla görev yaptı. Hem teknik adamlık başarısıyla hem de saha dışındaki tutumuyla kendisine sevgi ve saygı duyulmasını sağladı. Buradan gittiğinde Türkiye ile ilgili çok güzel övgü dolu açıklamalar yaptı. Türkiye'de görev yapmaktan ne kadar mutlu olduğunu kamuoyu ile paylaştı. Şimdi aynı istikrarını A Milli Takımımız için göstermesini bekliyoruz." dedi.

"EURO 2024 hedefimize ulaşmak için önümüzdeki üç maç var. Bu maçlarda gerekli puanları alıp Milli Takımımızın Almanya'da olmasını istiyoruz"

Avrupa'nın en genç kadrosuna sahip A Milli Takımımızın önündeki ilk hedefinin 2024 yılında Almanya'da düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmak olduğunu kaydeden TFF Başkanı, "Hedefimiz bununla sınırlı değil. Ancak EURO 2024 hedefine ulaşmak için önümüzde 3 maçımız var. Bu üç maçtan gerekli puanları alıp Milli Takımımızın Avrupa'da en çok Türk'ün yaşadığı Almanya'da olmasını istiyoruz. 
 

"Çok gururluyum"

Vincenzo Montella, bir İtalyan gazetecinin "Yeni bir maceraya atıldınız. Bununla ilgili neler düşünüyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Öncelikle çok gururluyum. Benim için milli takım çalıştırmak çok ayrı duygular. Çok önemli bir görev. Neden burada olduğumu biliyorum. Burada o kaynaşmayı, pozitif havayı tekrar yansıtmak istiyorum. İtalyan hocalar dünyada yeniden var olmaya başladı. Global anlamda zor periyot geçirdiğimiz söyleyebiliriz ama geçen yıla baktığımızda Simone Inzaghi Şampiyonlar Ligi finali oynadı. Yarı final oynayan İtalyan hocalar var. Ben de bunu burada devam ettiriyorum. Hem taktiksel bilgimizle hem buralara alışarak, buradan da bir şeyler öğrenerek en iyisini yapmaya çalışıyorum."

3 yıllık imzayı attı

Konuşmaların ardından Vincenzo Montella kendisini 3 yıllığına A Milli Takım Teknik Direktörü yapan sözleşmeyi imzaladı. Başkan Mehmet Büyükekşi, Montella'ya sırtında isminin yazılı olduğu 9 numaralı Milli Takım forması hediye etti.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--










logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr