HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 08 EYLÜL 2024, PAZAR

Dünyada uluslararası havalimanı bulunan tek üniversite!

25.07.2024 10:33
Dünyada uluslararası havalimanı bulunan tek üniversite!
Dünyada uluslararası havalimanı bulunan tek üniversite!
Dünyada uluslararası havalimanı bulunan tek üniversite olma unvanını elinde tutan Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) kampüsünün içerisinde yer alan Hasan Polatkan Havalimanında geleceğin pilotları yetiştirilirken, vatandaşlar için Belçika`ya ve Suudi Arabistan`a ulaşım imkânı sağlanıyor.

ESTÜ`de bulunan ve kentin tek havalimanı olan Hasan Polatkan Havalimanındaki faaliyetler tüm hızıyla devam ediyor. Uluslararası havalimanı bulunan tek üniversite olma unvanını elinde tutan ESTÜ, birçok öğrencinin yanı sıra vatandaşlara da hizmet sunuyor.

ESTÜ kampüsünün içerisinde bulunan havalimanı ve hangarlarda pilotaj, havacılık elektrik-elektroniği, uçak gövde ve motor bakımı ve hava trafik kontrolü gibi programlarda geleceğin nitelikli personelleri yetiştirilirken; Brüksel, Ostande, Cidde ile Mekke'nin de aralarında bulunduğu yurt dışındaki pek çok kente 7 gün 24 saat uçuş gerçekleştiriliyor.

Aynı zamanda Türkiye'de pilot yetiştiren tek devlet üniversitesi olan ESTÜ'nün havalimanı, bölgede doğal afet olması durumlarında ikmal yapılması için de kullanılıyor. 

Havacılık elektrik-elektroniği, uçak gövde ve motor bakımı ve hava trafik kontrolüyle ilgili bütün uygulama alanlar mevcut. 



Kaynak: https://www.eskisehir.edu.tr/tr/Haber
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--










logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr