HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 08 EYLÜL 2024, PAZAR

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda Eskişehir Üniversiteleri !

18.07.2024 16:08
Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda Eskişehir Üniversiteleri !
Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda Eskişehir Üniversiteleri !
Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması'nda Eskişehir Üniversiteleri !

Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan ve üniversite ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan bağımsız bir araştırma laboratuvarı olan ÜniAr, TÜMA (Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması)'nı yayımladı.


Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması'nı (TÜMA-2024) Yükseköğretim Kurulu (YÖK) istatistiklerine bağlı olarak 2023-2024 öğretim yılında lisans öğrencisi bulunan toplam 126'sı devlet 74'ü vakıf olmak üzere 200 üniversitenin öğrencileri üzerinde gerçekleştiriyor.

Buna göre; Eskişehir'deki üniversiteler aşağıdaki durumu sergiledi.

Genel Memnuniyet sıralamasında Anadolu Üniversitesi 32. sırada iken, Eskişehir Teknik Üniversitesi 36. ve OGÜ ise 96. sırada yer alıyor. Buna karşılık "Akademik Destek ve İlgi" kriteri sıralamasında, Anadolu Üniversitesi 123. Sırada, OGÜ ise 136. Sırada "FF" düzeyinde yer alarak sınıfta kaldı. Eskişehir Teknik Üniversitesi ise, iç açıcı olmamakla birlikte, 97. Sırada bulunuyor.

Kaynak: https://www.uniar.net/tuma

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--










logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr