HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 26 HAZİRAN 2024, ÇARŞAMBA

SAKARBAŞI KAYNAKLARINDAN ŞEHRE SU SAĞLAMA PROJESİ NE ZAMAN YAŞAMA GEÇİRİLECEK?

10.06.2024 16:30
SAKARBAŞI KAYNAKLARINDAN ŞEHRE SU SAĞLAMA PROJESİ NE ZAMAN YAŞAMA GEÇİRİLECEK?
SAKARBAŞI KAYNAKLARINDAN ŞEHRE SU SAĞLAMA PROJESİ NE ZAMAN YAŞAMA GEÇİRİLECEK?
Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisince 8.9.2020 tarihinde alınan karar uyarınca; ilin gelecekteki 50-60 yılında su sıkıntısı yaşamamasını sağlayacak "SAKARBAŞI kaynaklarından içme, kullanma ve endüstri suyu sağlanması projesiyle" ilgili gelişmeler CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan tarafından TBMM'ne taşınmıştı.

DSİ Genel Müdürlüğü ile ESKİ Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün üzerinden geçen yaklaşık 3,5 yılı aşkın süre içinde yapılan/yapılmayan iş ve işlemleri içeren, Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı tarafından yanıtlaması istemiyle TBMM'ne verilen soru önergesine gelen cevapta;

-Kararın 2020 Eylül ayında alınmasına rağmen, söz konusu protokolün ancak yaklaşık BİR YIL sonra; 29.11.2021 tarihinde DSİ Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığı,
-Projeye ait PLANLAMA RAPORU çalışmalarının 2024 yılı sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiği,
- Planlama Raporunun ONAYININ ardından ANCAK işin ihalesinin gerçekleştirilmesinin planlandığı,
- Söz konusu projenin yatırım maliyetinin 2024 yılı (!) fiyatlarıyla yaklaşık 14 milyar TL olacağının öngörüldüğü bildiriliyor.

Konunun yakın takipçisi olarak CHP Eskişehir Millet vekili İbrahim Arslan verilene cevaba tepki göstererek;

"Kararın alınmasının üzerinden yaklaşık dört yıl geçmesine karşın henüz planlama raporunun dahi tamamlanmadığı, ülkemizde yaşanan olumsuz ekonomik ve sosyal koşullar, tasarruf tedbirleri genelgesi kapsamında en az 3 yıl boyunca kamu yatırımlarının askıya alınacağı vb. diğer unsurlar dikkate alındığında, SAKARBAŞI KAYNAKLARINDAN İÇME, KULLANMA ve ENDÜSTRİ SUYU SAĞLANMASI PROJESİ YAPIM İŞİNİN başlama ve tamamlanmasının en az 5-10 yıl süreceği ortaya çıkıyor.

 Güzel Eskişehir'imize ve çok kıymetli hemşerilerimize yapılan bu haksızlıkları kabul etmeyerek şehrimiz için elzem olan bu projenin bir an önce yaşama geçirilmesi için konunun takipçisi olacağız. Ancak görülen o ki; Sakarbaşı kaynaklarından şehrimize su sağlama projesi, çok yakın bir gelecekte iktidara gelecek olan CHP tarafından yaşama geçirilebilecektir" dedi.
 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr