HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 27 EYLÜL 2024, CUMA

Türk Bilim İnsanından Büyük Buluş

Türk Bilim İnsanı Canan Dağdeviren yeni buluşuyla bilim dünyasının gündeminde.
01.08.2023 07:20
Türk Bilim İnsanından Büyük Buluş
Türk Bilim İnsanından Büyük Buluş
Dünyaca ünlü bilim insanı ve giyilebilir kalp pilinin mucidi Türk fizikçi Canan Dağdeviren son icadı ile bilim dünyasının gündeminde. Dağdeviren, meme kanserini teşhis eden elektronik sütyen geliştirdi. 
Teyzesini meme kanseri nedeniyle kaybeden Canan Dağdeviren, ona söz verdiği için meme kanseri konusundaki çalışmalarını hızlandırdığını ve başarıya ulaştığını söyledi 
Türk Bilim İnsanından Büyük Buluş
Canan Dağdeviren, " 6 yildir uzerinde calistigimiz elektronik sutyen projesi tamamlandi ve gectigimiz Cuma gunu tum dunyaya duyuruldu 🤩 Bu sutyen, herhangi bir operatore gerek duyulmaksizin tum memenin ultrason filmini birkac saniye icinde cekiyor ve meme kanserini erken teshis icin kullaniliyor.
 
9 yil once Fatma Teyzem periyodik olarak kontrol altinda olmasina ragmen, meme kanserine yakalandi ve sadece 6 ay hayata tutunabildi. Bu calismayi, Fatma Teyzem son 12 gununu yasarken hasta yataginda birlikte hayal edip tasarlamistik (3. fotoda paylastim) ve artik hayalin otesine gecip milyonlarca kadinin hayatina dokunabilecek. Bu aleti tum kadinlara ithaf ediyorum; yalniz degilsiniz" diye konuştu.
Canan Dağdeviren'in yeni icadı: Meme kanserine karşı sütyen
 
Dağdeviren ve ekibinin ürettiği giyilebilir ultrason tarama cihazı, meme kanserinin teşhisi için hayati önem taşıyor. 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--










logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr