HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 EKİM 2024, CUMA

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yılı Coşkuyla Kutlandı

1922 yılı 30 Ağustos’unda Dumlupınar’da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan ve Kurtuluş Savaşı’mızı kahramanlıkla taçlandıran Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 98’inci yıl dönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.
30.08.2020 00:00
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yılı Coşkuyla Kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Bu kapsamda, tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir’de de kutlama töreni saat: 09.00’ da A Protokolünün Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesaj okundu.

Vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

“Bugün, milletçe ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kardeşlerimizle birlikte Büyük Zafer’in 98. yıl dönümüne kavuşmanın heyecanı içindeyiz. Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlarımın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum. 1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmıştır.

30 Ağustos zaferiyle bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğu tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının, tarih sahnesine yeniden çıkışının ilanıdır.

Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesi bugün de devam etmektedir. Doğu Akdeniz’den ülkemizi dışlamaya çalışanlarla, bir asır önce vatanımızı işgale yeltenenlerin aynı müstevliler olması elbette tesadüf değildir. Milletimiz nasıl yokluk ve imkânsızlığa rağmen kurtuluş mücadelesini zafere taşımışsa, bugün de Mavi Vatan’daki Sevr heveslerini ve hamlelerini boşa çıkarmakta asla tereddüt göstermeyecektir. Bu husustaki irademizden ve zafere olan sarsılmaz inancımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyorum. Bin yıldır bu vatanı korumak için hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri adına Hava Pilot Yüzbaşı Burçin Bora günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Hv.Plt. Yzb. Bora’nın konuşmasının ardından  “Çelenk Sunma Töreni” sona erdi.

Kovid-19 salgın hastalığı nedeniyle alınan tedbirlerle kısa tutulan programa; Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Metin Nurullah Sazak, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--










logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr