HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 16 EYLÜL 2024, PAZARTESİ

TEPEBAŞI'NDA 6 AYDA 2 TON ATIK İLAÇ İMHA EDİLDİ

02.08.2024 21:10
TEPEBAŞI'NDA 6 AYDA 2 TON ATIK İLAÇ İMHA EDİLDİ
TEPEBAŞI'NDA 6 AYDA 2 TON ATIK İLAÇ İMHA EDİLDİ

Bölge Eskişehir Eczacı Odası iş birliğinde gerçekleştirilen çalışma ile atık ilaçların çevreyi kirletmesi önleniyor. 2024`ün ilk 6 aylık döneminde 40 eczaneye yerleştirilen kutular ile 2 ton atık ilaç imha edildi. Bölge Eskişehir Eczacı Odası iş birliğinde yapılan çalışma ile kullanım ömrünü doldurmuş evsel atık ilaçlar çöpe gitmiyor. Atık ilaç toplama noktası olarak belirlenen 40 eczane aracılığı ile ilaçlar, Eylül 2020`den bu yana çevreyi kirletmeden imha ediliyor. 


Tepebaşı ilçesi genelinde faaliyet gösteren, atık ilaç toplama noktası olarak belirlenen 40 eczaneye yerleştirilen atık ilaç geri dönüşüm kutusu aracılığı ile vatandaşların evlerinde yer alan kullanım ömrünü doldurmuş, bertaraf edilmesi gereken atık ilaçlar toplanıyor. İlçe genelinde vatandaşların da ilgi gösterdiği atık toplama hizmeti ile 2024 yılı Ocak-Mart-Nisan-Mayıs ve Haziran arası 6 aylık dönemde 2 ton kg atık ilaç toplandı. Atık ilaçlar bertaraf tesisine gönderilerek imha edildi. Tepebaşı bölgesinde atık ilaç kutusu bulunan eczaneler ise şöyle: "Toprak Eczanesi, Neriman Eczanesi, Berin Eczanesi, Naz Eczanesi İkizler Eczanesi, Selenin Eczanesi, Günaydın Eczanesi, Harmancı Eczanesi, İrem Demir Eczanesi, Söğüt Eczanesi, Gülce Eczanesi, Halk Eczanesi, Aslantaş Eczanesi, Özgür Eczanesi, Mabel Eczanesi, Limon Eczanesi, Soydaş Eczanesi, İlknurun Eczanesi, Geçit Eczanesi, Nehir Eczanesi, Fidan Eczanesi, Sunay Eczanesi, Hakan Eczanesi, Güven Eczanesi, Gülsev Eczanesi, Kumlubel Eczanesi, Rüya Eczanesi, Onur Eczanesi, Ayça Eczanesi, Kökden Eczanesi, Ecem Eczanesi, Ada Eczanesi, İpekçi Eczanesi, Akbulut Eczanesi, Ahsen Eczanesi, Sıhhat Eczanesi, Ar Eczanesi, Özver Eczanesi, Metin Eczanesi.". 


Kaynak: Tepebaşı Belediyesi 

 

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--










logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr