HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 16 EYLÜL 2024, PAZARTESİ

Elektrik faturası vatandaşı çarpıyor

TBMM Genel Kurulunda söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, işsizliğin yanı sıra her gün gelen zamlarla vatandaşın "Yandım anam" dediğini belirtti.
10.10.2019 00:00
Elektrik faturası vatandaşı çarpıyor
Elektrik faturası vatandaşı çarpıyor
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Elektrik zamları lambayı değil, vatandaşı yakmaktadır. Esnaf, çiftçi, işçi, emekli, engelli, memur hatta sanayicilerin artan sorunlarına, iktidar, çözüm üretememektedir" dedi.

Gürer "Emeklilikte yaşa takılanların haklı talepleri bir an önce yasayla düzenlenmelidir. 4447 sayılı Kanun'la ellerinden alınan hakları geri verilmelidir. Prim ve gününü dolduranların, emekli olmaları sağlanmalıdır" şeklinde konuştu.

Taşeronda kalanlarında bir an önce kadro haklarının sağlanması gerektiğini ifade eden Gürer, "Çırak ve stajyerlerin işe başladıkları gün yaşlılık sigortası başlangıcı sayılmalıdır. Kadınlarımız için, Sosyal Güvenlik Kurumu öncesi süreç, doğum, borçlanma talepleri karşılanmalıdır. Üniversiteli işçilerin statü değişikliği yapılmalıdır. Geçici mevsimlik işçilere kadro verilmelidir. Eğitimde, Sağlıkta, Tarım Bakanlıklarında atama beklentileri olanların beklentileri karşılanmalıdır. Engellilerin talepleri çözüme ulaşmalı, atamaları yapılmalıdır. Öğrenci affı bir an önce çıkarılmalıdır" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--










logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr