Bilindiği gibi günümüzde internet pek çok işin görüldüğü bir alan. Geleneksel mecralara entegre edilebilme özelliğinden dolayı pek çok şeyin belirleyicisi konumunda.Başka bir ifadeyle, dijital mecralar artık iş ve iletişimin merkezi durumunda.
Şu ana kadar ki vaat ve söylemlerden anlaşılan o ki, mevcut adaylar için kentsel mecra, fiziksel boyuttan öte değil. Çünkü adayların gelecek hedeflerinde dijitalleşme ve dijital çözümler neredeyse hiç yok. Oysa dünyada işlerin çoğu dijital mecrada gerçekleşiyor ve ihtiyaçlar bu ortamda çözülüyor. Kent yerleşiklerinin hayatını kolaylaştırmak için bu mecrada yapılacak onlarca çözüm ortada dururken adaylar geleneksel sorun ve çözümleri sıralamakla meşgul oluyorlar.
Örneğin, okullar, öğrenciler ve firmalar için eleman ve stajyer ihtiyacı ve tedarikine ilişkin online uygulamalar geliştirmeye destek, yerel sanatçı ve yerleşiklerin el ürünlerinin tanıtılıp satılacağı online platformlar oluşturmaya destek, kentin sanayisi ve sağlık turizmi potansiyelinin yurt dışına online tanıtılmasına yönelik destek, kentteki geniş kitleyi oluşturan hizmet çalışanlarının kalitesinin arttırılması ve sürekli online öğrenimine yönelik destek ve ayrıca sosyal girişimcilik ve dijital kooperatifçilik gibi konularda neler yapılacağına ilişkin düşünceler belli değil.
Netice olarak,
Pek çok bakımdan birçok uygulamaya izin vermesi, uygun maliyetler ve ölçülebilir sonuçlar sağlaması gibi kolaylıkları dikkate alındığında, kent sorunlarına çözüm için dijital mecranın kullanılabilirlik özelliği çok yüksektir.
Kamuoyunun bu yönlü çözümlere ilgisinin yüksek olduğunu vurgular, başarılı ve geniş vizyonlu bir seçim dönemi dilerim.