HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 26 HAZİRAN 2024, ÇARŞAMBA

FEHMİ ERDOĞAN ARTIK ESKİŞEHİRDENHABER'DE...

Eskişehir'imizin yetiştirdiği Usta ve Milli Şairlerimizden birisi olan Fehmi Erdoğan bundan böyle gönül dünyasından kopup gelen güzel şiirlerini Eskişehirdenhaber okurları için yazacak.Yazar kadromuza katılan Sayın Erdoğan'a hoş geldiniz diyor 10 Kasım günü Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk için yazdığı ATA'YA SAYGI" şiiriyle sizlerle buluşacak.
08.11.2023 20:45
FEHMİ ERDOĞAN ARTIK ESKİŞEHİRDENHABER'DE...
FEHMİ ERDOĞAN ARTIK ESKİŞEHİRDENHABER'DE...

ŞAİR FEHMİ ERDOĞAN KİMDİR?
Eskişehir'in Han İlçesi Kayı Mahallesinde dünyaya geldi. Babası Kurtuluş Savaşı'nda gazi olmuş Abdil Erdoğan'dır. İlköğrenimini köyünde tamamladıktan sonra, 1967 yılında Yunus Emre Öğretmen Okulunu kazandı. Bu okulu okuduktan sonra Ankara Yüksek Öğretmen Okulu Hazırlık Lisesine geçti. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü dereceyle tamamladıktan sonra İstanbul Çapa Yüksek Öğretmen Okulunu da bitirdi. İlk görev yeri 1977 yılında gittiği Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Kepirtepe Öğretmen Okuludur. Bu okuldan sonra sırasıyla Ahmet Kanatlı Lisesi, Mustafa Kemal Lisesi, Kıbrıs 20 Temmuz Lisesinde çalıştı. Edebiyat öğretmeni olarak Eskişehir Süleyman Çakır Lisesinde görev yaptı. Erdoğan, Eskişehir Şairler, Yazarlar ve Ozanlar Derneği üyesidir. Hâlen Eskişehir'de yaşamaktadır.

Erdoğan, küçük yaşlarda şiir yazmaya başladı. Şair, bir süre Almanya'da bulundu ve bu dönemde de şiir dünyasını geliştirip zenginleştirdi. Şiirlerinde Almanya'da bulunduğu dönemin etkilerini görmek mümkündür. Şiirlerini topladığı ilk kitabı 1994 yılında yayımlanan Al Götür Beni'dir. İkinci şiir kitabı Düş Yağmuru'nda Azerice yazdığı şiirlere de yer verdi. Şair, şiirlerinde vatan sevgisi, aile sıcaklığı, doğa, insan, anne ve çocuk gibi konuları işledi. Erdoğan aynı zamanda Türk edebiyatında, çocuk edebiyatı üzerine tez yazan ilk şairdir.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr