HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 26 HAZİRAN 2024, ÇARŞAMBA

SARICAKAYA'DA ZEYTİN SEZONU BAŞLADI

İkilimi bakımından Eskişehir2in Çukrovası olarak bilinen Sarıcakaya ilçesinde yeni sezon zeytin hasadı başladı. Zeyitn üreticileri bu yıl zeytin üretiminin %70-80 arasında olabileceğini öngörüyorlar.
 
06.11.2023 23:44
SARICAKAYA'DA ZEYTİN SEZONU BAŞLADI
SARICAKAYA'DA ZEYTİN SEZONU BAŞLADI
Zeyitn üreticisi olan Laçin Mahalle Sakinlerinden Muharrem Şahin, Eskişehirdenhaber'e özel açıklamalarda bulundu: "Sarıcakaya İlçesinde, çok güzel zeytin yetişiyor. Bölgemizde yetişen zeytin  yağın asit oranı yüzde 0.2-0.3 oranında. Çok düşük. İlaç sanayinde kullanılacak bir zeytin yağı diyebiliriz. Çünkü deniz ve rutubet olmadığı için, asit oranları daha düşük oluyor. Asit oranı düşük olduğundan dolayı zeytinyağı, daha kaliteli çıkıyor." dedi.
  Muharrem Şahin kaliteli zeytinyağı elde etmek için sağlam ve hasarsız danelerin doğru, uygun usullerle, hasat edilmesi gerektiğini söyleyerek: "Toplanan zeytinler  hiç bekletilmeden zeytin sıkma tesislerinde doğru şekilde  işlenmesi gerekiyor. Nem olmayan, oda sıcaklığında, ağzı sıkı bir şekilde kapalı olarak, teneke, seramik ya da renkli cam kutularda muhafaza edilmesi lazım. Dolayısıyla, doğrudan tüketim için, en uygun zeytinyağı sınıfı olan,  "Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı"dır." dedi.


SARICAKAYA'DA ZEYTİN SEZONU BAŞLADI

Yapılan bilimsel araştırmalarda soğuk sıkım zeytinyağı kemikleri güçlendiriyor. Karaciğeri temizleyip sindirimi düzenliyor. Stresi azaltır,saçın ve cildin canlı ve diri görünmesini sağlar,kilo vermeye yardımcı olur ve bağırsakları düzene sokar, metabolizma dengesinin oluşmasını sağlar.
Sarıcakaya ilçesinde her geçen gün üretilen zeytinyağı, asit oranının düşüklüğü ile Türkiye'de lider olma yolunda, ilerliyor.

 
Yorumlar
İrfan Irmak
Bereketli olsun. Memleketim insanına şifa kaynağı olsun. Dileğim vadi boyunca hiçbir boş alan kalmasın. Her boş alana ZEYTİN dikilsin dilerim.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr