HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 26 HAZİRAN 2024, ÇARŞAMBA

Telegram gruplarına eş zamanlı vurgun! Kişisel verileri Telegram'dan satıyorlardı...

ILLEGAL CITY Operasyonu: Telegram'da Faaliyet Gösteren Grup Üyeleri, Kişisel Veri Ticareti Yaparken Mersin Merkezli Eşzamanlı Operasyonla Yakalandı
06.01.2024 20:21
Telegram gruplarına eş zamanlı vurgun! Kişisel verileri Telegram'dan satıyorlardı...
Telegram gruplarına eş zamanlı vurgun! Kişisel verileri Telegram'dan satıyorlardı...
Mersin Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, dijital platformlar üzerinde yürüttüğü çalışmalar sonucunda şüpheli şahısların Telegram grubu aracılığıyla kimlik, adres, iletişim, sağlık, eğitim, tapu gibi kişisel verileri belirli bir ücret karşılığında sattıklarını tespit etti. Ayrıca, aralarında önceden "Kamu kurumlarına izinsiz giriş" suçundan kaydı bulunan şahısların da olduğu belirlendi. Bununla birlikte, bilişim sistemine izinsiz giren dolandırıcıların, hukuka aykırı olarak ele geçirdikleri verileri yaydıkları tespit edildi.



Grubun aktif yöneticiliklerini üstlenen 16 şüpheliye yönelik Mersin merkezli Burdur, Bursa, Giresun, Malatya, Antalya, Sakarya ve Ankara'da 4 Ocak tarihinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonlarda 13 şüpheli yakalanırken, 1 zanlının yurt dışında olduğu belirlendi. 2 firarinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği ifade edildi. Yapılan aramalarda konuyla ilgili olduğu değerlendirilen birçok dijital materyale el konuldu. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 3'ü serbest bırakılırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 8 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr