HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 26 HAZİRAN 2024, ÇARŞAMBA

AKADEMİK YIL TÖRENLE BAŞLADI

Anadolu Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni, Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Opera ve Bale Salonu'nda gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ve Senato üyelerinin Atatürk anıtına çelenk koyması ile başlayan tören Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde Murat Göktaş şefliğinde Anadolu Senfoni Orkestrası ve Ebru Kemalbay Eren şefliğinde Devlet Konservatuvarı Çocuk Korosu açılış konseri ile devam etti.
02.10.2023 21:21
 AKADEMİK YIL TÖRENLE BAŞLADI
 AKADEMİK YIL TÖRENLE BAŞLADI

Törene Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Betül Demirci, Prof. Dr. Süleyman Sözen, Prof. Dr. Fatih Temizel, Prof. Dr. Ali Resul Usul, Anadolu Üniversitesi Senato Üyeleri ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Yeni Akademik Yılın ilk dersi Seramik Sanatçısı ve Ressam Günseli Kato tarafından "Miyako'dan Payitahta İpek Yolu" başlığıyla verildi.

Rektör Erdal: "Anadolu Üniversitesi ailesine hoş geldiniz"

Zorlu YKS maratonunu başarı ile tamamlayarak Anadolu Üniversitesi ailesine bu yıl katılan öğrencilere hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal sözlerine şu şekilde devam etti: "Kuruluşundan bugüne geçen 65 yıllık süre zarfında kökleşmiş, sağlam temeller üzerinde duran Anadolu Üniversitesi hem ülkemizde hem de dünyadaki yükseköğretim alanında kendine saygın bir yer edinmiştir. Anadolu Üniversitesi, üzerine kurulduğu Yunus Emre Kampüsünde bulunan köklü ağaçlara benzeyen akademik ve sosyal birimleri ile lisans ve lisansüstü eğitim öğretim faaliyetleri başta olmak üzere her yaş grubundan bireyin nitelikle eğitim-öğretim hizmetleri aldığı, öğrencilerine sosyal, kültürel ve sportif anlamda zengin olanaklar sunan, Anadolu coğrafyasının merkezinde yer alan bir dünya üniversitesidir. Öğrencilerimiz burada alanında uzman akademik kadrolarımızdan aldıkları nitelikli eğitimden sonra donanımlı mezunlar, bilgili meslek uzmanları ve cesur girişimciler olarak iş ve çalışma hayatına atılıyor ve ülkemizin daha da kalkınması için önemli katkılar sunuyor."

Önemli birçok etkinliğe ev sahipliği yaptık

Ulusal ve de uluslararası alanda oldukça önemli çalıştay, sergi, kongre ile kültür ve sanat etkinliklerine Anadolu Üniversitesinin ev sahipliği yaptığını belirten Rektör Erdal konuşmasının devamında şunları aktardı: "2. Uluslararası Tıp, Sağlık ve İletişim Bilimleri Kongresi, 5. Uluslararası Açık ve Uzaktan Öğrenme Kongresi, 19. Uluslararası İletişim Kongresi, 28. Ergonomi Kongresi, 10. Meslek Yüksekokulları Kongresi, 21. Çalışma Ekonomisi Kongresi, Uluslararası Cam Sempozyumu, 8. Sağlık İletişimi Kongresi, 14. Uluslararası Kaligrafi ve Tipografi Sergisi, Haçlılar ve Türkler Sempozyumu, 5. Batı Anadolu Beylikler Sempozyumu, Engelsiz Bilişim Kongresi, 36. Asya Açık Üniversiteler Birliği Kongresi ve yarın başlayacak 14. Avrupa Uzaktan Eğitim Üniversiteleri Birliği Kongresi ve daha adını sayamadığım onlarca etkinlikler. Yine İç Anadolu Kariyer Fuarı İKAF'23'te, binlerce öğrencimizi, ulusal ve uluslararası firmalarla buluşturduk. Üniversitemizde yürütülen bilimsel araştırma projeleri sayısı da önceki yıllara nazaran katlanarak artıyor. Bunlara, hocalarımızın yürüttüğü veya yer aldığı, onlarca ulusal ve uluslararası projeyi de eklemek isterim. Tüm bu bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinliklerin de akademik networkümüzü artıracağına, öğrencilerimize ve akademisyenlerimize yeni ufuklar açacağına ve böylelikle Üniversitemizi daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum"

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr