HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 08 MAYIS 2024, ÇARŞAMBA





Başka firavunlar çıkabilir ancak başka peygamber gelmeyecek!


 
28.03.2024 12:06
Başka firavunlar çıkabilir ancak başka peygamber gelmeyecek!
Başka firavunlar çıkabilir ancak başka peygamber gelmeyecek!
Firavunların halka zulmü ve ilgili dönemin firavunu II.Ramses'in bu nedenle başına neler geldiği, Hz. Musa ve Firavunlar kıssasının yer aldığı Araf, Kasas ve diğer Hz.Musanın anıldığı surelerde herkes tarafından çok açık olarak görülür.

Kısaca açıklamak gerekirse, Mısır'ı yöneten krallara eskiden firavun denirdi. Mısır'da yayılıp çoğalan  İbranileri köleleştiren ve en ağır işlerde çalıştıranlar onlardı.  Kendi saltanatının onlar tarafından yıkılacağından endişelenen firavun, Hazret-i Musa ile ona inananları yok etmek isterken Allah'ın büyük gazabına uğradı.

O günkü gibi, kendi saltanatının yıkılacağından endişelenerek iktidarı için her türlü desise ve hileye baş vuran, her yönetim ölçeğinde halka zulmeden liderler her zaman çıkabilir. Ancak, altını çizerek belirtmek isterim ki, böyle zalimler karşısında duasıyla Allahtan yardım isteyerek dilediğine nail olacak ve yukarıdaki kıssadaki gibi halklara yol gösterecek peygamberler artık maalesef gelmeyecektir. Çünkü Kuran bunu böyle belirtmektedir. 

Buna karşılık, zorluklar karşısında "akletme"nin yani aklı kullanarak doğru düşünmenin önemi üzerinde duran pek çok ayet kuran'da bulunmaktadır. Örneğin bir ayet insanlara, "Ne kadar az ve sığ düşünüyorsunuz" derken, diğer bir ayet birtakım insanlar için, "Onlar sağır, dilsiz ve kördürler, çünkü akıllarını kullanmazlar" demektedir.  Bir başkasında ise "Siz düşünmezmisiniz? Allah'ın nimetini saymaya kalksanız başa çıkamazsınız" denmektedir.

Netice olarak;

Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başladığı bu aya hürmeten yukarıda değinilmeye çalışılan sure ve ayetler, günümüzün zalimleri ve zulme uğrayanları için ibretliktir. Yaşama dair olarak insanının kendi aklını kullanması gerektiği kuran da pek çok kez ifade edilmekte, kaynakların ve nimetlerin kıt olmadığı ise açıkça belirtilmektedir.  Gerçekten yüce yaratanın hiçbir nimetini sayı veya miktarla sınırlamadığı, örneğin koç ile koyunun bir araya getirilmesiyle herkesin et yiyebileceği basit bir formül ortadayken dünyada yaşanan bu açlık ve yoksulluk neden diye soruyor ve bu vesile ile yaklaşan şükür bayramınızı şimdiden kutluyorum.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr