HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 08 MAYIS 2024, ÇARŞAMBA





‘Kötüler öne geçirilecek, iyiler itilecek’

Hz. Ali (a.s.) buyurdu ki: "Bir gün gelecek ki kötüler öne geçirilecek, iyiler arkaya itilecek ve muztarla (elindeki malı satmaya mecbur kalan) muamele yapılacak. Oysa Resûlullah (s.a.a) mecburiyet ve kandırmaya dayalı muameleyi yasaklamıştır
04.01.2024 21:15
‘Kötüler öne geçirilecek, iyiler itilecek’
‘Kötüler öne geçirilecek, iyiler itilecek’
Şeyh Saduk, Uyun-u Ahbari'r- Rıza (a.s.) isimli eserinde şöyle anlatıyor:
 
İmam Hüseyin'in (a.s) şöyle buyurduğu nakledilmiştir:
 
Mü'minlerin Emiri Ali (a.s) bizim için bir konuşma yaptı ve konuşmasının bir yerinde şöyle buyurdu: "Bir zaman gelecek ki zengin elinde olana sarılacak (cimrilik ederek hakkı olmadığı halde fakirlere yardımda bulunmayacak). Oysa böyle davranmaya emrolunmamıştır. Allah-u Teâlâ buyurmuş ki: 'Aranızdaki iyilik ve ihsanı unutmayın. Allah, yapmakta olduklarınızı görendir.' (Bakara/237). Bir gün gelecek ki kötüler öne geçirilecek, iyiler arkaya itilecek ve muztarla (elindeki malı satmaya mecbur kalan) muamele yapılacak. Oysa Resûlullah (s.a.a) mecburiyet ve kandırmaya dayalı muameleyi yasaklamıştır. Öyleyse, ey insanlar! Allah'tan korkunuz kendi aranızı bulunuz, beni de ailemi de koruyunuz."
 
İmam Sâdık (a.s), babasının şöyle buyurduğunu naklediyor:
 
İmam Seccad'a (a.s), "Niçin Allah'ın Resulü (s.a.a) hem anne ve hem de baba tarafından yetim oldu?" diye sorulduğunda şöyle buyurdu: "Hiçbir kulun Resûlullah'a emretmeye hakkı olmaması için." (Çünkü anne ve babaya haram şeyler dışında itaat etmek vaciptir).
 
İmam Seccad (a.s)'ın şöyle buyurduğu nakledilmiştir: "Hz. Fâtıma (s.a) hem İmam Hasan ve hem de İmam Hüseyin (a.s) dünyaya geldiklerinde bir koyun kurban kesti ve koyunun budunu bir dinarla birlikte ebeye hediye olarak gönderdi."
 
İmam Seccad (a.s), babasından ve o da Hz. Ali (a.s)'dan Resûlullah'ın (s.a.a) şöyle buyurduğunu naklediyor: "Allah-u Teâlâ kime bir nimet verirse, o nimetin şükrünü yerine getirmelidir. Kim rızkını zor ele geçiriyorsa, tövbe etmelidir. Her kim de bir şeyden dolayı üzülürse, la havle vela kuvvete illa billah demeye sarılmalıdır."
 
İmam Hüseyin (a.s)'ın şöyle buyurduğu nakledilmiştir:
 
Yahudi'lerden birisi Hz. Ali (a.s)'a dedi ki: "Allah için olmayan, Allah'ın yanında olmayan ve Allah'ın bilmediği şeyleri bana söyler misin?"
 
Hz. Ali (a.s) buyurdu ki: "Allah'ın bilmediği şey siz Yahudilerin, 'Üzeyir Allah'ın oğludur' sözüdür ki Allah-u Teâlâ'nın böyle bir oğuldan haberi yoktur (onu tanımaz). Allah için olmayan şeye gelince; o da şeriktir. Öyle ki O'nun hiçbir şeriki yoktur. Allah'ın yanında olmayan şey ise, kullarına zulmetmektir. Allah katında böyle bir şey yoktur." Yahudi bu cevapları duyunca şöyle dedi: "Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedu enne Muhammed'en Resûlullah."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr