HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 30 MAYIS 2024, PERŞEMBE

ERBALDER ÜYELERİ BİRLİKTE ORUÇ AÇTILAR

Kısa adı ERBALDER olan Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri düzenledikleri iftar yemeğinde bir araya gelip oruç açtılar.
09.04.2023 05:00
ERBALDER ÜYELERİ BİRLİKTE ORUÇ AÇTILAR
ERBALDER ÜYELERİ BİRLİKTE ORUÇ AÇTILAR
Dernek tarafından iftar yemeği ile ilgili olarak yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: "Yürekler bir atınca huzur, mutluluk ve sevgi sarar insanın ruhunu.
Bu gece ERBALDER ailesi olarak, yüreklerimizin bir attığı kardeşlik sofrası olan iftar sofrasında buluştuk.Millet olarak yaşadığımız bu zor günlerde, dayanışma ruhumuzu zirveye çıkartarak, birlik ve beraberlik içinde olmamızın önemini daha iyi kavramış olduk.
Tam iki yıl önce, 8 Nisan 2021'de, ortak değerlerimizin etrafında buluşup Eskişehir Rumeli Camiasında bir meşale yakarak yola çıktık. 1923'de Balkanlar'dan gelip şehrimize yerleşen Atalarımızın kurduğu Rumeli Muhacirlerin Cemiyeti Hayriyesi'ni yaşatma ve misyonunu devam ettirme onurunu taşımaktayız. Sosyal bilincine sahip, Atatürk ilkelerine bağlı, Cumhuriyetimizin gösterdiği yol doğrultusunda ilerlemekteyiz. Tüm gayemiz, Atalarımızdan kalan bu eşsiz mirası emanet olarak korumak, tanıtmak ve genç nesillere aktararak yaşatmaktır.Amacımız, kültürümüzü yaşatmanın ve geliştirmenin yanı sıra, toplumsal fayda sağlayan örnek bir STK olmaktır.Bizi varlığı ile onurlandıran güzel yürekli ERBALDER üyelerimize ve Rumeli sevdalı dostlarımıza gönül dolusu sevgilerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz." denildi.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr