HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 20 MAYIS 2024, PAZARTESİ

LAÇİN'DE ÖRNEK DAYANIŞMA.EVLERDE İFTAR YEMEĞİ PİŞİRİLMİYOR

Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesine bağlı Laçin Mahallesinde yıllar önce başlatılan iftar geleneği bu senede devam ediyor.Ramazan ayı süresince evlerde iftar yemeği pişirilmiyor mahalle sakinleri toplu oruç açıyorlar.
 
30.03.2023 09:56
LAÇİN'DE ÖRNEK DAYANIŞMA.EVLERDE İFTAR YEMEĞİ PİŞİRİLMİYOR
LAÇİN'DE ÖRNEK DAYANIŞMA.EVLERDE İFTAR YEMEĞİ PİŞİRİLMİYOR
2014 yılında kapatılan Laçin Belediyesi tarafından başlatılan iftar geleneği, 10 yıldır devam ediyor. Belediye'ye ait mahalle merkezinde bulunan sosyal tesiste verilen iftar yemeğine tüm mahalle sakinleri katılıyor. Üç katlı tesisin bir katında erkekler diğer katında ise bayanlar hep birlikte oruç açıyorlar.
Mahalle Muhtarı Nazmi Bayram ile Cami Derneği tarafından ramazan ayı başlamadan yapılan listeye adını yazdıran hayırseverler iftar yemeğinin tüm masraflarını karşılıyorlar. Tüm mahalle sakinlerinin ilgi gösterdiği iftar geleneğinde 30 gün süresince iftar vermek isteyen hayırseverler isimlerini listeye yazdırıyorlar. Ancak talebin fazla olması nedeniyle aynı güne ikişerli üçerli hatta dörderli gruplar halinde isim yazılarak hayırseverler tarafından masraflar paylaşılıp sevaptan istifade edilmeye çalışılıyor.
LAÇİN'DE ÖRNEK DAYANIŞMA.EVLERDE İFTAR YEMEĞİ PİŞİRİLMİYOR
Sosyal tesislerde pişirilen iftar yemeklerin dağıtımı o gün ismi yazılı hayırsever ve yakınları tarafından yapılıyor.
Ramazanın ilk gününden itibaren bir ay boyunca Laçin Mahallesinde ki hanelerde iftar için yemek pişirilmiyor. Hatta yürüme zorluğu çeken evinde çıkamayan yaşlıların, hastaların yemekleri gençler tarafından iftar saatinden önce evine ulaştırılıyor.
Hayırsever Mahalle sakinleri tarafından verilen iftar yemeğine civar mahalle sakinlerinden, herhangi bir iş için Laçin'e gelen misafirlere de ikram ediliyor.
Yıllardır devam eden bu güzel hizmet sonucu günde yaklaşık 600 kişi oruç açmış oluyor.
İftar yemeği mahalle imamı tarafından yapılan duanın ardından sona eriyor.
LAÇİN'DE ÖRNEK DAYANIŞMA.EVLERDE İFTAR YEMEĞİ PİŞİRİLMİYOR

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr