HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 06 NİSAN 2025, PAZAR



LGS ve YKS öncesi kritik tüyolar

LGS’ye bir hafta, YKS’ye iki hafta kaldı. Peki, son düzlükte adaylar ne yapmalı? Son güne kadar ders çalışılır mı? Etraftan gelen her tavsiyeye uyulur mu? Uykusuzluk sınav başarısını düşürür mü? Uzmanlar son hafta tüyolarını anlattı.
15.06.2020 00:00
LGS ve YKS öncesi kritik tüyolar
LGS ve YKS öncesi kritik tüyolar
LGS sınavı için 1 milyon 800 bin aday 20 Haziran Cumartesi günü sınava girecek, yaklaşık 2.5 milyon adayın yarışacağı YKS ise 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak. Adayların sınav öncesi akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel olarak son hazırlıklarını tamamlamaları gerektiğini söyleyen Rehberlik Uzmanı Nevin Çiftel, adayların son ana kadar ders çalışmalarına hiçbir engel olmadığını söyledi. Çiftel, "Boş kalmak duygusal yorgunluğa neden olabilir, akademik hazırlık kesinlikle durdurulmamalı" dedi. Yeni bir konu öğrenmek yerine sınav antrenmanları yapmanın daha doğru olacağını söyleyen Çiftel, "Deneme sınavlarını gerçek sınavın simülasyonu şeklinde yapmalılar. Gerçek saatte başlamalı, verilen sürede bitmeli" şeklinde konuştu. Çiftel, sınavla ilgili diğer önerilerini şöyle sıraladı:

• Sadece akademik hazırlık değil, taktik hazırlık da önemli. Her öğrencinin başarılı olduğu test, hızlı olduğu alan farklıdır. Dolayısıyla her öğrencinin kendi tarzını bulması şart... Taktiklerini, sürelerini son hafta gözden geçirsinler. Sınav sırasında da taktik değiştirmesinler.

• Sınavda bir soruya takılırsanız, soruyla inatlaşmayın. Söz konusu soru YKS 2019 TYT Matematik testinde olduğu gibi hatalı da olabilir. Bir soruya takılmak üç soruya mal olabilir.

• Kodlama hatalarından dolayı bekledikleri sonuçları alamayan çok öğrenci oluyor. Denmeme sınavlarında mutlaka kodlama yapılarak kendilerini sınasınlar.

• Son hafta sakatlanmanıza neden olacak ağır aktivitelerden kaçının. Kahvaltı alışkanlığınız yoksa mutlaka edinin. Sınav günü alışmadığınız o kahvaltıyı etmek midenizi rahat edebilir.

• Sınavdan önceki gece uyuyamadınız diye kaygılanmayın. Bir gece uykusuz kaldınız diye sınavınız kötü geçmez.

Öte yandan Eğitim Uzmanı Hasan Atasoy ise üniversite adaylarının sağlıkla ilgili bölümlere olan taleplerinin azalacağını düşündüğünü dile getirerek, adayların mühendislik, hukuk gibi diplomayla bireysel iş yapabilecekleri programları tercih edeceklerini savundu. Atasoy, ekonomik kriz beklentisi nedeniyle adayların öncelikle devlet üniversitelerinin lisans programlarını, daha sonra devlet üniversiteleri ön lisans programlarını ve sonrada vakıf üniversitesi lisans programlarını tercih edeceklerini beklediğini sözlerine ekledi.

EYÜP KABİL

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--









logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr