HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 MAYIS 2024, CUMARTESİ

Bu gece Berat Kandili

11 ayın sultanı Ramazan'ın gelişini müjdeleyen, bu gece idrak edeceğimiz mübarek Berat Kandili tüm müminlere kutlu olsun
Google News
06.03.2023 09:20
Bu gece Berat Kandili
Bu gece Berat Kandili
Bu gece, Cenab-ı Hak'ın (c.c.) rahmetine, mağfiret ve affına erişmenin en önemli fırsatlarından olan mübarek Berat Kandili. Bu vesileyle Berat Kandilinizi tebrik ediyor, hayırlar getirmesini diliyoruz.
 
Berat Kandili anlamını, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfuz'dan dünya semasına toplu halde indirilişinden almaktadır. Berat Kandili, beraat etmek, kurtuluş, bağışlama, af ve mağfirete kavuşma gibi anlamlara gelir. Şaban ayının 15. gecesine 'Berat' denilmesinin iki hikmeti vardır:
 
Bu gece, Cenab-ı Hak tarafından şakîlere tövbe etmeleri halinde kurtuluş fermanı verilir. Ve yine bu gece, Allah'ın veli kullarına, ziyana uğramaktan kurtuluş beratı lütfedilir.
 
Mübarek Berat Kandili'nde insanlık ve Müslümanlar için iki önemli mesaj da söz konusudur:
 
Bunlardan biri; tevhid, istikamet, birlik, hidayet, adalet, huzur ve bereketin ancak Kur'an-ı Kerim ve onun kendisiyle gönderildiği âlemlere rahmet Hz. Muhammed (s.a.v) ile mümkün olduğudur. Diğeri de insanların ebedi kurtuluşu ve bağışlanması için bu gecenin çok önemli bir fırsat olduğudur.
 
İyi bilinmelidir ki hidayet ve kurtuluş ancak Kur'an-ı Kerim'e ve Hz. Muhammed'e tabi olmakla mümkündür.
 
Bu gece bu iki büyük mesajın idrakinde olarak tam bir muhasebe ile Yüce Allah'ın af ve saadet kapısını çalma zamanıdır. Bu iç muhasebe ve ayıkma, şüphesiz sosyal sahada da iç barış ve kardeşliğin temin ve tesisine vesile olacaktır.
 
Bugün en çok muhtaç olduğumuz husus doğru istikamet, güzel ahlak ve buna bağlı birlik, beraberlik ve kardeşlik dayanışmasının tesis edilmesidir. Şüphesiz Türk milleti kardeştir. Birdir, beraberdir. Bugün ve bu gece, birlik ve bütünlüğümüzü bozacak her türlü fitneye kapıları kapama günüdür.
 
İdrak edeceğimiz Berat Kandili gibi mübarek gecelerimiz, medeniyet ve birliğimizin mayası olan İslam dininin bize ikramlarıdır. Bu muhasebe, tevbe, feyiz ve muhabbet geceleri, Müslüman'ın Müslüman kardeşi ile olan hukukunu hatırlatan kıymetli zamanlardır… Bu gece birlik, beraberlik, barış ve huzur için samimiyetle duaya kalkan elleri, elbette ki Cenab-ı Hak boş çevirmeyecektir.
 
Bu duygularla, rahmet ayı olan Ramazan'ı müjdeleyen mübarek Berat Kandilinizi tebrik eder; Türk milletine ve İslam âlemine hayırlar, tüm insanlığa da hidayet ve barış getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ederiz.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr