HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 24 MAYIS 2024, CUMA

ÜÇ AYLAR YARIN BAŞLIYOR

Üç aylardan ilki olan Recep ayı, 23 Ocak Pazartesi günü (yarın) başlıyor.

22.01.2023 19:11
ÜÇ AYLAR YARIN BAŞLIYOR
ÜÇ AYLAR YARIN BAŞLIYOR

Recep ayı, hicrî takvime göre yılın 7. ayıdır. Receb ayı, Üç Aylar'ın başlangıcı ve Haram Aylar'dan biri olarak islamiyette kabul edilir. 

Recep, Şaban ve ramazan ayları ibadet ve maneviyat açısından diğer aylara göre daha üstün bir şeref ve fazilete sahiptir. Peki, Recep ayında yapılması gerekenler nelerdir? Recep ayının önemi ve fazileti nedir? 

RECEP AYI'NIN ÖNEMİ VE ANLAMI

Receb ayının ilk Cum'a gecesine Regâib gecesi denir. Bazı âlimlerin açıklamasına göre, Peygamber Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- bu gece pek çok rûhânî ahvâl ve ikrâma kavuşmuş olmakla, Yüce Allâh'a şükür için on iki rekat namaz kılmıştır.

Peygamber Efendimiz'in -sallâllâhu aleyhi ve sellem- bu Regâib gecesinde, ana rahmine düşmüş olduğuna dâir olan bir rivâyet uygun görülmemektedir. Çünkü bu gece ile Hazret-i Peygamberimizin doğumu arasındaki zaman, bu hesaba aykırı düşmektedir. Ancak Hazret-i Âmine'nin, Peygamber Efendimiz'e hâmile kaldığını bu gece anlamış olması düşünülebilir. Sebep ne olursa olsun, bu gece pek mübârek bir gecedir.

RECEP AYININ FAZİLETİ

"…Şüphesiz Allah, çok tevbe eden ve çok temizlenenleri sever." (el-Bakara, 222)

Bizlere şu fânî ömrümüzde bir kez daha üç aylara erişebilmeyi nasîb eden sonsuz rahmet ve merhamet sahibi Cenâb-ı Hakk'a nihâyetsiz hamd ü senâlar olsun.

Rasûl-i Ekrem Efendimiz; "Receb Allah'ın ayı, Şaban benim, Ramazan ümmetimin ayıdır." buyurarak üç ayların bizler için ne kadar kıymetli bir hazine olduğunu ifade buyurmuşlardır.

Peygamberler dışında her insan hata yapar, günah işler. Kişiye düşen görev, düştüğü yanlıştan yüz çevirerek Hakk'a ilticâ etmek ve pişmanlığını îtiraf ederek dil, kalp ve beden ile bu yanlışını temizlemeye çalışmaktır.
Tüm okuyucularımızın mübarek üç aylarını tebrik ederiz. 

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr