HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 29 HAZİRAN 2024, CUMARTESİ

DENİZİ OLMAYAN ŞEHİRDEN BALIK İHRAÇ EDİLİYOR!

Türkiye'nin en hızlı akan çaylarından birisi olan Gümüşhane'nin Harşit Çayı üzerine enerji üretmek için kurulan Torul Baraj gölünde üretilen Türk somonu dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor.
18.12.2022 23:34
DENİZİ OLMAYAN ŞEHİRDEN BALIK İHRAÇ EDİLİYOR!
DENİZİ OLMAYAN ŞEHİRDEN BALIK İHRAÇ EDİLİYOR!

Coğrafyasının yüzde 60'ını dağların oluşturduğu Gümüşhane'de son yıllarda yapılan baraj ve göletler hem enerji hem de tarımsal sulamanın yanında denizi olmayan coğrafyadan balık ihraç edilmesine neden oluyor.

Kentin en eski barajlarından birisi olan Torul Barajında ise yıllardan beri balık üreticiliği yapılıyor. Burada belirli bir grama kadar beslenen balıklar daha sonra denizdeki tesislere götürülüp büyütüldükten sonra Türk Somonu olarak ihraç ediliyor.

Torul Baraj gölü üzerinde 14 kafes alabalık yetiştiricilik tesisi bulunurken barajda yıllık 2 bin 110 ton alabalık üretilebiliyor. Baraj gölünde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen çevre koşulları ve hastalıklara dayanıklılığı ile verimli bir tür olan Gökkuşağı Alabalığı üretilirken 2021 yılı içerisinde firmalar tarafından 955 ton balık üretildi. 2022 yılında bu rakamın bin 200 tona ulaşması bekleniyor.
DENİZİ OLMAYAN ŞEHİRDEN BALIK İHRAÇ EDİLİYOR!

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr