HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 21 KASIM 2024, PERŞEMBE

ESKİŞEHİR İL SAĞLIK MÜDÜRÜ'NDEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge Son dönemde grip vakalarının yaygınlaştığını belirtip, toplu alanlarda maske kullanımının ve hijyenin önemine dikkat çekti. 
03.01.2023 22:38
ESKİŞEHİR İL SAĞLIK MÜDÜRÜ'NDEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR
ESKİŞEHİR İL SAĞLIK MÜDÜRÜ'NDEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, "Kışın gelmesi ile insanların kapalı alanlarda geçirdiği süre artması, havaların soğumasıyla ve okulda çocukların enfeksiyonu eve getirmesiyle birlikte mevsimsel grip ve soğuk algınlığı vakalarında artışlar görülmeye başladı. ASM ( Aile Sağlı Merkezi) lere ve Hastanelerimize başvuran vakaların çoğunluğunu artık üst solunum yolu enfeksiyonu ve grip-nezle vakaları oluşturuyor".

Bilge; Pandemiden önceki yıllarda alışıldığı üzere güz aylarında başlayıp kışın zirveye ulaşan ve yazın ortadan kalkan üst solunumu yolu enfeksiyonlarının Kovid önlemleri sonrası da yeniden artığını belirti.

"ANTİBİYOTİK ALMAYIN, MASKE TAKIN" 

Alınması gereken önlemleri de anlatan Prof. Dr. Bilge, "Covid-19 veya gribe karşı her türlü önlemlerimizi almamız gerekiyor. Bağışık sistemi düşük olan insanların, yaşlıların, kronik hastalığı olan insanların kendilerinin hem maske kullanarak hem hijyenlerine dikkat ederek hem de genel grip aşısı ya da Covid aşısını yaptırarak korunmaları gerekiyor. Genel olarak grip, Covid-19 dünyada hala ölümcül hastalıklar listesinde. Bu yüzden kendimizi korumamız gerekiyor. Bu aylarda sıkı giyinmek, bol sıvı içmek, dinlenmek, toplu yerlerde maske takmak gibi önlemlerimizi almamız gerekiyor. Grip tedavisi seçenekleri arasında antibiyotik yer almıyor. Vücudun dinlenmesi, C vitamininden zengin besinler alınması, bol su içilmesi tedavi açısından önemli. Çevremize yaymamak için de izole olmamız gerekmektedir" ifadelerini kullandı. 

Antibiyotiğe Dirençli Enfeksiyonların Tedavilerimizi Tehdit Ettiğini belirten Prof. Dr. Bilge; Antibiyotiklerin uygunsuz kullanımı ve buna bağlı oluşan antibiyotik direnci: Tıbbi uygulamaları tehdit etmektedir; özellikle; Yenidoğan bebekler, Organ nakili olanlar, diyaliz tedavisi alan böbrek hastaları ve kanser hastaları; hem hastalıkları hem de tedavi süreçleri boyunca enfeksiyonlara açıktırlar ve antibiyotik direnci tedavilerini zorlaştıracağı gibi, komplikasyon ve ölüm oranlarını da arttırabilmektedir.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--










logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr