HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 01 ŞUBAT 2025, CUMARTESİ


Adım adım Mart'a dönüş

Vaka sayılarının ciddi ölçüde tırmanışa geçmesi, Covid 19'dan ölen vatandaşlarımızın sayısının günlük bazda 50'yi aşması üzerine Türkiye genelinde önlemler sıkılaştırıldı. İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı yeni genelgeye göre tüm Türkiye'de bütün alanlarda maske takmak zorunlu oldu.
09.09.2020 00:00
Adım adım Mart'a dönüş
Adım adım Mart'a dönüş
Türkiye'de koronavirüs vaka sayısının 283 bini, Covid 19'dan vefat eden sayısının 6 bin 750'yi geçmesi üzerine hükümet önlemleri sıkılaştırma kararı aldı. Alınan kararların sadece yeni vakaların yoğun olduğu Ankara, Konya, Kayseri, Sivas, Gaziantep gibi illeri değil, tüm Türkiye'yi kapsaması dikkat çekiyor. 

 

Maskesiz tek mekân ev!

 

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiye kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda İçişleri Bakanlığı, 81 İl valiliğine 'Covid 19 Tedbirleri' konulu ek genelge gönderdi.

Genelgeye göre ülke genelinde (meskenler hariç olmak üzere) tüm alanlarda (kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, işyerleri, fabrikalar vb.) vatandaşlara istisnasız maske takma zorunluluğu getirildi. 

 

Eski önlemler geri geldi

 

Genelgeye göre Mart ayından uygulamaya başlanan ve birçoğu 1 Haziran'a kadar devam eden çok sayıda önlem yeniden de hayata geçirildi. Buna göre; 

• Minibüs gibi şehir içi toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek.

• Raylı sistem araçları (metro, tramvay vb.), metrobüsler gibi toplu ulaşım araçlarında hangi oranda ve sayıda ayakta yolcu alınabileceği il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları tarafından tespit edilecek.

• Raylı sistem araçları (metro, tramvay vb.), metrobüsler ve koltuk kapasiteleri seyreltilmiş/kaldırılmış otobüslerde ayakta alınabilecek yolcu sayısını belirtir levha/tabela herkesin görebileceği şekilde asılacak ve ayaktaki yolcuların durabileceği yerler fiziki olarak işaretlenmek suretiyle ilanı sağlanacak.

• Restoran, kafe gibi tüm yeme-içme ya da eğlence yerlerinde saat 24.00'ten sonra müzik yayınına izin verilmeyecek.

• Vatandaşların toplu olarak bulunduğu/bulunabileceği yerler (pazar yerleri, sahiller vb.) ile kafe, restoran vb. yeme içme ve eğlence mekânlarında denetimler artırılacak.

• Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlere riayet etmeyen gerçek ve tüzel kişilere (işletmeler vb.) uygulanan idari para cezalarının tahsili konusunda vali/kaymakamlarca gerekli hassasiyet gösterilecek.

 

 

Eski yasaklar geri dönebilir

 

Türkiye'de Mart ayından itibaren koronavirüs salgınını önlemek için sıkı tedbirler alınmıştı. Önlemler arasında hafta sonları sokağa çıkma yasağı yer alıyordu. Bunun yanı sıra camiler 9 hafta boyunca ibadete kapatılmıştı. Uçak seferleri 27 Mart - 4 Haziran tarihleri arasında durmuştu. Şehirlerarası otobüs seferleri de yapılamamıştı. Çok sayıda şehre dışarıdan giriş - çıkış yasaklanmıştı. Yeme-içme mekânları tümüyle kapatılmıştı. Semt pazarları ve AVM'ler kapanmış, cadde mağazalarının da önemli bir bölümü kepenk indirmişti. Eğitim tüm kademelerde durmuştu. Vaka sayısının artış hızına bağlı olarak benzer önlemlerin peyderpey alınabileceği dile getiriliyor. Nitekim aralarında Koç Üniversitesi'nin de yer aldığı çok sayıda üniversite şimdiden ilk yarıyıl için online eğitim kararı aldı.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--









logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr