HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 26 HAZİRAN 2024, ÇARŞAMBA

ŞEHİR HASTANESİ'NDEN OMİRİLİK İÇİNE TEDAVİ YAPILDI

Eskişehir Şehir Hastanesi, hastalara şifa olmaya devam ediyor. Fizik Tedavi Bölümünde tedavi gören bir hastaya Baklofen tedavisi başarıyla uygulandı
16.10.2023 20:52
ŞEHİR HASTANESİ'NDEN OMİRİLİK İÇİNE TEDAVİ YAPILDI
ŞEHİR HASTANESİ'NDEN OMİRİLİK İÇİNE TEDAVİ YAPILDI
Hastaneden yapılan değerlendirmelerde şu görüşlere yer verildi: "Baklofen pompası Spastisite; çeşitli nedenlere bağlı kol veya bacaklarda şiddetli kasılma, sertlik, ağrı ve yürüme bozukluğu ile karakterize olan bir rahatsızlıktır. Bu hastaların tedavisinde ilaç tedavisi, fizik tedavi ve botoks gibi işlemler uygulanmaktadır. Ancak tüm bu tedavilere rağmen şikayetleri devam eden veya ilaç yan etkisi gelişen hastalarda cerrahi tedavi gündeme gelir.
Eskişehir şehir hastanemiz Fizik Tedavi biriminde tedavi gören 2 spastisite hastasına medikal tedavi, fizik tedavi ve botoks işlemi uygulanmasina rağmen kasılmaları devam etmesi üzerine tarafımıza konsulte edildi. Hastalara omurilik içine ( intratekal) baklofen enjekte edildi. Hastaların test dozundan fayda görmesi üzerine baklofen pompası takılması planlandı. Aynı gün 2 hastaya, her biri yaklaşık 1.5 saat süren başarılı operasyonlarla baklofen pompası takıldı. Hastaların 1. ay kontrollerinde kasılma ve ağrı şikayetlerinin tamamen düzeldiği ve ilaç dozlarinin belirgin ölçüde azaltıldığı görüldü.
Omuriliğe verilecek ilaç dozunun dışarıdan ayarlanabilmesine imkan sağlayan bu pompa sistemi; hastaların daha etkin gevşemesine, ağrılarının geçmesine , ilaç dozunun azaltılmasına veya tamamen bıraktırılmasına olanak sağlamaktadır. Bu yönüyle uygun hastalarda oldukça etkili bir tedavi yöntemidir.
Ameliyat öncesi ve sonrası takiplerinde özveriyle çalışan Uzm. Dr. İsmail Güneş Gökmen ve Uzm.Dr. Hatice Merve Gökmen başta olmak üzere tüm fizik tedavi ekibine, ameliyata eşlik edip deneyimlerini paylaşan Beyin ve Sinir Cerrahi Doç.Dr. Serdar Ercan'a, anestezi,ameliyathane ve servis ekibine katkılarından dolayı teşekkür ederim. Yine bu ameliyatların hastanemizde yapılmasının önünü açan Hastanemiz Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yaşar BİLDİRİCİ ve idari ekibine şükranlarımı sunarım." kamuoyu ile paylaşıldı
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr