HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 26 HAZİRAN 2024, ÇARŞAMBA

BAKAN KOCA: "KAPANMA ASLA OLMAYACAK"

Eris, korona virüsün alt varyantı olarak tüm dünyada yayılmaya başladı. Gribe benzer özellikler taşıyan bu varyanta yakalananlar Türkiye'de de giderek çoğalıyor. Konu hakkında konuşan Sağlık Bakanı Koca, toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirlerin asla uygulanmayacağını belirtti
02.10.2023 21:54
BAKAN KOCA: "KAPANMA ASLA OLMAYACAK"
BAKAN KOCA: "KAPANMA ASLA OLMAYACAK"
Dünya genelinde baskın varyant haline gelen Eris, Türkiye'de de yayılmaya başladı. Eris varyantı, omicron varyantının alt türü olarak aralarında Türkiye'nin de yer aldığı onlarca ülkede görüldü.

Ankara Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Birimi, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, "Son 24 saat içinde hastanemizde yapılan SARS-COV-2 PCR (Korona virüs) testlerinde pozitiflik oranı yüzde 3'ten yüzde 20'lere kadar ulaşmıştır" diyerek personel, hasta ve hasta yakınları için maske zorunluluğunu hatırlattı. Eris varyantı hakkında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da "Türkiye'nin kendi programı var ve birileri istiyor diye aşı programı başlatmayız" dedi.


Kapanma asla uygulanmayacak


Korona virüs hakkında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirler asla uygulanmayacak" dedi. Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu'nun kalp yetmezliğiyle birleşen solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle hayatını kaybettiğini belirten Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Dr. Mahmutluoğlu'nu yakın tarihte kaybettiklerini anımsattı. Mahmutoğlu'nun vefatının hekimleri üzecek şekilde anılmaya, adeta bir kara propaganda aracı olarak kullanılmaya başlandığını ifade etti. Koca, şu değerlendirmelerde bulundu:


'Aşı üreticileri ürünlerini satmak ister'


"Bu propaganda, Eris varyantı sebebiyle, tıpkı salgının başlarındakine benzer, şu an için asla gerçekçi ve gerekli olmayan, bilimsellikten tamamen uzak tedbirlerin uygulanmasına ve aşı kampanyaları başlatılmasına yöneliktir. Her ürünün üreticisi gibi, aşı üreticileri de ürettikleri ürünün daha fazla alıcı bulmasını isteyebilirler. Ama bilim buna bakmıyor.
 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr