HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 29 MAYIS 2024, ÇARŞAMBA

KADIN ÇİFTÇİLER SARICAKAYA'YI GEZDİ

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı desteğiyle gerçekleştirilen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" programı kapsamında, Sarıcakaya İlçesi'ne "Çiftçi İnceleme Gezisi" düzenledi.
11.12.2023 17:48
KADIN ÇİFTÇİLER SARICAKAYA'YI GEZDİ
KADIN ÇİFTÇİLER SARICAKAYA'YI GEZDİ

2023 yılı "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" programı kapsamında, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen teknik gezi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü konu sorumlusu Ziraat Mühendisleri Zuhal Akkaya ve Mustafa Mutlu Aslan kontrolünde "Eskişehirli Hanımlar Safran Üretiyor" projesini yürüten kadın çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Projenin kadın çiftçileri, ilk olarak Bakanlığa bağlı Sarıcakaya İğdir Mayıslar Kapıkaya Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ni ziyaret etti. Kooperatif Başkanı Gülfer Yıldız ile birlikte safran demonstrasyon alanını inceledikten sonra, kooperatif bünyesinde yeni açılan Safran Kafe'ye destek ziyareti gerçekleştirildi. Kooperatif bünyesinde açılan Safran Kafe, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce kadın çiftçi ve kooperatiflerine pozitif ayrımcılık yapılarak verilen desteğin bu hedef kitleye girişimcilik ruhu kazandırarak daha üretken olmalarına önemli bir katkı sağladığının göstergesi olarak değerlendirildi.

Gezinin diğer durağı ise, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Japon Büyükelçiliği, Sarıcakaya Kaymakamlığı, Sarıcakaya Belediyesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Bakanlığa tahsisli 1.800 m² arazi üzerinde kadın üreticilere kazandırılan uygulama serası ve eğitim binası oldu. Ziyaret kapsamında kadın kooperatiflerinin ve çiftçilerin eğitim aldığı yerler incelenerek, Sarıcakaya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Haydar İpek nezaretinde su kültüründe marul ve kokopit (cocopeat)'te çilek yetiştiriciliği hakkında bilgilendirme yapıldı.​
 KADIN ÇİFTÇİLER SARICAKAYA'YI GEZDİ

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr