HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 20 MAYIS 2024, PAZARTESİ

BAŞKAN UĞUR TEPE CANLI YAYINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe,  katıldığı bir televizyon programının canlı yayınında gündeme ve Seyitgazi'de yaptığı çalışmalara ait önemli açıklamalarda bulundu. 64 Yıl sonra ittifakla Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçimi kazandıklarını söyledi.
14.12.2023 20:33
BAŞKAN UĞUR TEPE CANLI YAYINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
BAŞKAN UĞUR TEPE CANLI YAYINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Seyitgazi'ye Belediye Başkanı olmanın kendisi için büyük bir onur ve gurur olduğunun altını çizen Başkan  Uğur Tepe, canlı yayında  özetle şunları dile getirdi.
Seyitgazi'nin resmi nüfusu 13 Bin civarında ama biz günlük 20 Bin nüfus potansiyeline ulaşıyoruz.
51 Mahallemiz var ama hizmet götürdüğümüz yerleşim yeri sayısı 60. Her türlü hizmeti  Belediye olarak eşit olarak götürdüğümüzü düşünüyorum.Bu hizmeti yaparken o yerleşim yerinin büyüklüğü ve ihtiyaç durumları değerlendirilerek planlama yapıyoruz.Bazen birine az diğerine çok olabilir ama her noktaya dokunduğumuzu düşünüyorum.
-Mahallelerde yaptığımız kilit parke taş uygulamamız 600 Bin metrekareyi buldu.
-İlçemiz genelinde 200 Km toplamda yeni yol yapıldı. Bugüne dek ilçe tarihinde bu kadar yol yapılmadı. Bunun 30 Km sıcak asfalt yol,70 Km.Beton yol ve 100 Km.si asfalt sathi kaplama yol.Bunları Büyükşehir Belediyemizle koordine ederek yardımlaşarak yaptık.
Yıllardan beri ihmal edilen Eskişehir'imizin en büyük turizm potansiyeli olan Yazılıkaya yolunun 30 Km.sıcak asfalt kaplaması yine bizim dönemimizde  yapıldı. Yılmaz Hoca'ma bu vesileyle ilçemize gösterdiği  yakın ilgisi ve desteği için ilçem halkı adına şükranlarımı sunuyorum.

ÇOK SAYIDA TALEP ALIYORUZ

Bu yolun yapılmasıyla hafta sonları turizm bölgesine otobüs seferleri başlatıldı.İlçemiz canlanmaya başladı.
İlçemize çok yakın Frig Vadisi Santral Park adını verdiğimiz dinlenme tesisini hizmete açtık. Kendimiz işletiyoruz. Burada karavan alanı oluşturuldu. Çok sayıda talep alıyoruz.Yerli yabancı turistler 12 ay gelip kalabiliyor.

KIRKA YOLU

Seyitgazi-Kırka-Afyon arası kara yolunun yıllardır yapılmaması ilçemizi olumsuz etkiliyor. Kazasız gün yok gibi. Bu yolun acilen yapılması büyük önem arz ediyor.Bunun için 10 Bin imzayla meclise gittik.Yolun ihalesinin yapıldığını duyduk ama henüz bir çalışma başlamadı.
-Doğalgaz çalışması 20 gün önce başladı. İlk etapta 50 hanemiz gaz kullanmayabaşlayacak. Bunun için emek veren herkese ilçem adına şükranalrımı sunuyorum.2024 yılında ilçemizin tamamına gazın verilmesi planlanmakta.

BAŞKAN UĞUR TEPE CANLI YAYINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

ÇİFTLİK KÖYE DÖNÜŞTÜRDÜK

Belediyemizin elinde olan arazileri kullanıma aldık. Taşlık Mahallemizde bluunan 48 bin m2 alanı Büyükşehir Belediyemizle protokol yaparak burada küçükbaş hayvan çiftliği yaptık.BEBKA projesi ile burayı çiftlik köye dönüştürdük.
Belediyemizi 54 adet derin kuyusu var. sulama amaçlı.
-Bu dönemde 22 mahalleye sondaj kuyuları açılarak içme suyu sağlandı. ESKİ ile birlikte çalışıyoruz.
Su hayattır,yol medeniyettir anlayışından hareketle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 
-Seyitgazi İlçe Merkezi ve Kırka mahallemizde büfeler açarak Halk ekmeği hemşehrilerimizin hizmetine sunduk.Bu şekilde hem rekabet arttı hemde maliyet düşmüş oldu. Bu hizmetimizden hemşehrilerimiz ucuz ekmek alarak memnun kaldılar.
Gazeteci -Göreve geldiğinizde nasıl bir belediye aldınız? Diye sordu.
Başkan Uğur Tepe bu soruya şu şekilde cevap verdi.

23 MİLYAN BORÇLA DEVRALDIM

İlk göreve geldiğimizde 23 milyona yakın resmi borçla belediyeyi devraldım.Bu borç kısa dönemde ödenmesi gereken bir borçtu.Kredi üzerinden borçlardı.Ekibimizle birlikte iyi tedbirler alarak bu borcu 2-3 yılda ödeyerek kurtulduk.Ardından projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Zoru başardık.
-İlçe genelinde bulunan dört spor kulübüne belediyenin mevzut ölçüleri çerçevesinde maddi manevi destek veriyoruz.
-1978 yılından beri yapılmayan imar planlarımızı revize ediyoruz. 5 Binlik planlarımız Büyükşehir meclisinden geçti.

SEYİTGAZİ'NİN KURTULUŞU

1 Eylül 1922 bizim kurtuluş günümüz. Geçtiğimiz yıl 100.yıldı. Çok önemli bir tarihti bizim için. Coşkuyla heyecanla kutladık. Halkımız bu kurtuluş programlarımıza büyük önem veriyor ve katılıyor. 20 Bin vatandaşımız programlara katıldı. Gün boyu devam eden kurtuluşa ait anlamlı programlar yapıyoruz. Halkımız çok memnun.

Başkan TEPE programın sonunda "Bizim dönemimizde Seyitgazi kabuğunu kırdı.Biz Seyitgazi'yi daha büyütmek ve geliştirmek için çalışıyoruz.Projelerimizin yarım kalmaması ve farklı projeleri hayata geçirmek için tekrar aday adayı oldum. Bizim sevdamız Seyitgazi. Seçimler ilçemize şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.




 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr