HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 29 MAYIS 2024, ÇARŞAMBA

KADIN ÇİFTÇİLERDEN ANLAMLI CUMHURİYET ETKİNLİĞİ

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlamaları Kapsamında, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte, tarımsal ve el sanatları alanında faaliyet gösteren kadın çiftçi örgütlerine Eskişehir Valilik Meydanında stant açarak ürettikleri ürünleri tanıtma ve pazarlama imkânı tanındı.
30.10.2023 22:35
KADIN ÇİFTÇİLERDEN ANLAMLI CUMHURİYET ETKİNLİĞİ
KADIN ÇİFTÇİLERDEN ANLAMLI CUMHURİYET ETKİNLİĞİ

Bu sayede Eskişehir'de cumhuriyetin 100. yılı coşkusu kadın çiftçilerin etkinliği ile taçlandı. Etkinlikte bununla beraber cumhuriyet döneminden günümüze kullanılan tarım alet ve makinelerinin gelişimini gösteren ''Tarım Alet ve Makineleri Sergisi '' de yer aldı.

Söz konusu etkinlikte, kadın çiftçilerin el emeği, göz nuru ürünleri sergilendi. Eskişehir Valilik Meydanı, yöresel lezzetlerin keşfedildiği, el işi hediyeliklerin bulunduğu, meşe odunu ateşinde pişirilen enfes gözlemelerin ve yöresel köy yemeklerinin sunulduğu bir buluşma noktasına dönüştü. Ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken etkinlikte, Eskişehir Valisi Hüseyin AKSOY da beraberinde Vali Yardımcısı Salih ALTUN ile kadın çiftçilerin stantlarını ziyaret ederek Kooperatif başkanları ve İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed GÜMÜŞ'ten bilgi aldı.​ Etkinlik, kadın çiftçilerin yaratıcılığını, kararlılığını ve tarımdaki öncü rolünü vurgulayarak, katılımcılardan büyük ilgi ve takdir topladı."

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş etkinlikte yaptığı açıklamada: "Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak ilimizdeki kadın kooperatiflerimizi beraberce kurduk. Hem tarımla alakalı, hem Ticaret Bakanlığımızın kurmuş olduğu kooperatiflerimizin, kendi ürünlerini sergileyecekleri kırsaldaki yetiştirilen ürünlerimizin veya çeşitlendirilen ürünlerin Eskişehir halkıyla buluşturulmasını sağlamak amacıyla Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinliği kapsamında Sayın Valimizin de uygun görüşleri ve bize sağlamış olduğu imkânlarla, Orman Bölge Müdürlüğümüzün destekleriyle, personelimizin gayretleri ve kadın kooperatiflerimizin, üreten kadınlarımızın emekleriyle böylesine anlamlı bir etkinliği gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Kadın üreticilerimizin yaptıkları işleri, ürettikleri ürünleri burada sergilemeleri için imkân sağladık. Böylece vatandaşlarımız burada bu ürünleri kendileri alıp yiyebiliyorlar ya da alıp evlerine götürebiliyorlar. Kooperatiflerimize ürünlerini satabilmek ve kendilerini tüketiciye tanıtabilmek adına büyük bir destek oldu. Biz bu tarz etkinlikleri sadece il merkezinde değil, diğer ilçelerimizde ve hatta diğer illerimizde de düzenlemek istiyoruz.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr