HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 16 EYLÜL 2024, PAZARTESİ

DSÖ, New Mpox (Maymun Çiçeği) Salgını Nedeniyle Küresel Acil Durum İlan Etti

14.08.2024 23:24
DSÖ, New Mpox (Maymun Çiçeği) Salgını Nedeniyle Küresel Acil Durum İlan Etti
DSÖ, New Mpox (Maymun Çiçeği) Salgını Nedeniyle Küresel Acil Durum İlan Etti

Salgın şu anda Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yoğunlaşmış durumda ancak virüs şu ana kadar bir düzineden fazla Afrika ülkesinde daha görüldü.


Dünya Sağlık Örgütü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Afrika ülkelerinde maymun çiçeği olarak da bilinen mpox hastalığının hızla yayılmasının küresel sağlık acil durumu oluşturduğunu duyurdu.

Bu, DSÖ'nün üç yıl içinde bir mpox salgınını küresel acil durum olarak belirlemesinin ikinci seferi. Daha önce bunu Temmuz 2022'de yapmıştı. Bu salgın , 116 ülkede çoğunlukla eşcinsel ve biseksüel erkekler olmak üzere yaklaşık 100.000 kişiyi etkiledi ve yaklaşık 200 kişiyi öldürdü.

Bu seferki tehdit daha ölümcül. Bu yılın başından beri, sadece Demokratik Kongo Cumhuriyeti 14.000'den fazla mpox vakası ve 524 ölüm bildirdi. En fazla risk altında olanlar arasında kadınlar ve 15 yaş altı çocuklar yer alıyor.

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Doğu Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde yeni bir mpox türünün tespit edilmesi ve hızla yayılması, daha önce mpox bildirmemiş komşu ülkelerde tespit edilmesi ve Afrika içinde ve ötesinde daha fazla yayılma potansiyeli çok endişe verici" dedi.





Kaynak: https://www.nytimes.com/2024/08/14/health/mpox-who-emergency-africa.html

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--










logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr