HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 16 EYLÜL 2024, PAZARTESİ

İş Dünyasında "Enflasyon Muhasebesi" Tedirginliği Gözlemleniyor!

25.08.2024 08:04
İş Dünyasında "Enflasyon Muhasebesi" Tedirginliği Gözlemleniyor!
İş Dünyasında "Enflasyon Muhasebesi" Tedirginliği Gözlemleniyor!
İş Dünyasında Tedirginlik!

Enflasyon muhasebesi, paranın satın alma gücündeki değişmeler nedeniyle gerçek durumu ifade edemeyen mali tabloların, gerçek durumu ifade eder hale gelmelerini sağlamak üzere düzeltme işlemine tabi tutulmasıdır.

2024 hesap dönemi ikinci geçici vergilendirme dönemine ilişkin bilançoların enflasyon düzeltmesine tabi tutulacak olması nedeniyle mükellefler ve meslek kuruluşlarından gelen talepler dikkate alınarak, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2024 yılı ikinci geçici vergi döneminde enflasyon düzeltmesi yapılması gerektiğini ve mükelleflere kolaylık sağlanması amacıyla son kez geçici vergi beyanname verme sürelerini 27 Ağustos 2024 Salı gün sonuna kadar uzatıldığını bildirmişti.

Ancak piyasa oyuncuları hala enflasyon muhasebesinin özü itibarıyla mali tabloların düzeltilerek gerçek durumun yansıtılmasına yönelik bir işlem olması gerektiğini, uygulamanın vergisel değil, muhasebeye ait bir işlem olarak değerlendirilmesini, yani enflasyon muhasebesinin mükellefler açısından vergisel bir sonuç doğurmayacak şekilde uygulanması gerektiğini, böyle olmazsa adı konulmamış şekilde karşımıza çıkan bir net servet vergilendirmesi gibi bir uygulama olacağını dile getirmeye devam ediyorlar.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--










logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr