HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 16 EYLÜL 2024, PAZARTESİ

Delil ateş gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu

15.08.2024 21:10
Delil ateş gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu
Delil ateş gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu
Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, Ak Parti'nin 23.yılı ve Cumhurbaşkanın mesajını, geçtiğimiz gün Eskişehir'de ki maskeli saldırı olayı, yine geçtiğimiz gün Maymun çiçeği hastalığı ortaya çıkması bunun covid gibi hasar verip vermeyeceğini, yaklaşan CHP kurultayı öncesi Kemal Kılıçdaroğlu cephesinde yaşanan hareketliliği ile ilgili konuştu.

Ak Parti'nin 23. Yılı ve Cumhurbaşkanının Mesajı

Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, AK Parti'nin 23. kuruluş yıldönümü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu vesileyle verdiği mesajları değerlendirdi. Ateş, AK Parti'nin 14 Ağustos 2001'de kurulduktan sadece bir yıl sonra girdiği ilk seçimde iktidara gelerek, Türkiye siyasetinde istisnai bir konum elde ettiğini vurguladı. "AK Parti, toplumun değişim talebini doğru okuyarak, kendini sürekli yenileyerek ve güçlü bir liderlikle 22 yıldır iktidarda kalmayı başardı. Bu süre zarfında halktan sürekli onay alarak oylarını artırdı ve Türkiye'de geniş bir toplumsal tabana hitap edebilen bir mutabakat partisi oldu," dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "yorulanlar yolumuzdan çekilsin" mesajını da değerlendiren Ateş, AK Parti'nin değişim sürecine işaret ederek, "Yeni süreç kongreyle beraber başlayacak. AK Parti'de tabanın beklediği değişimin startı dün itibariyle verilmiştir," ifadelerini kullandı.

Eskişehir'deki Maskeli Saldırı Olayı

Delil Ateş, Eskişehir'de yaşanan maskeli saldırı olayıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Saldırının, toplumsal değerlerin erozyona uğraması ve teknolojinin yanlış kullanımının bir sonucu olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Ateş, "18 yaşında bir gencin böyle bir canileşme sürecini iyi okumamız lazım. Aile içindeki sevgisizlik, kara cehaletin yarattığı çarpık politik bilinç ve sanal dünya ile gerçek dünya arasındaki farkın yitirilmesi gibi etkenler, bu tür saldırganlıkların arkasındaki temel nedenlerdir. Teknolojinin yanlış kullanımı ne yazık ki birçok kötü sonuca yol açmıştır. Bu konuda önleyici hamleler yapmamız gerekiyor," dedi.

Maymun Çiçeği Hastalığı Kovid-19 Gibi Bir Salgın Haline Gelir Mi?

Maymun çiçeği hastalığının Kovid-19 gibi bir pandemiye dönüşüp dönüşmeyeceği konusundaki soruyu yanıtlayan Ateş, bu hastalığın Kovid-19 gibi zoonotik bir kökene sahip olduğunu ancak aynı seviyede bir tehdit oluşturmasını beklemediğini ifade etti. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine atıfta bulunarak, maymun çiçeği hastalığının genellikle iki ila dört hafta içinde kendiliğinden geçtiğini ve ölüm oranının oldukça düşük olduğunu belirtti. "Covid salgını gibi olacağını düşünmüyorum. Gerekli tedbirler Sağlık Bakanlığımız tarafından alınmış durumda," dedi.

Yaklaşan CHP Kurultayı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Durumu

CHP kurultayı öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu cephesinde yaşanan hareketliliği de değerlendiren Delil Ateş, Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık seçiminde kaybetmesine rağmen siyaset sahnesinden çekilmediğini ve alternatif bir genel merkez oluşturarak siyasi faaliyetlerine devam ettiğini belirtti. "Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan adayı olacak şekilde tüzük kurultayını seçim kurultayına götürebilecek imza sayısına sahip. Ancak yakın zamanda kadın kolları genel başkanlığı seçiminde desteklediği adayın kaybetmesi, seçimli kurultaya gitme düşüncesini ortadan kaldırdı," dedi. Kılıçdaroğlu'nun parti içi muhalefetini dışarıdan sürdüreceğini öngören Ateş, CHP'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar ciddi bir çekişme olacağını ve dört cephede Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasında bir siyasi mücadelenin yaşanacağını ifade etti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--










logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr