HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 16 EYLÜL 2024, PAZARTESİ

“ODUNPAZARI’NDA KENDİNİN FARKINA VARMIŞ, BEN DE BİR BİREYİM DİYEN KADINLAR YARATTIK”

31.07.2024 10:40
“ODUNPAZARI’NDA KENDİNİN FARKINA VARMIŞ, BEN DE BİR BİREYİM DİYEN KADINLAR YARATTIK”
“ODUNPAZARI’NDA KENDİNİN FARKINA VARMIŞ, BEN DE BİR BİREYİM DİYEN KADINLAR YARATTIK”

Pınar Konca Becergen… Onu, Odunpazarı parklarında kadınlarla birlikte spor yaparken görebilirsiniz. Odunpazarı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü`nde çalışan Becergen, yaz ayların parklarda, kış aylarında ise belediyeye ait spor merkezlerinde kadınlarla spor yapıyor. "Artık kendinin farkına varmış, ben de bir bireyim diyen kadınlar yarattık" diyor Becergen, ardından da Eskişehirli kadınların şanslı olduğunu ekliyor.  

Odunpazarı`nın kendine güvenen, güçlü kadınlarından Pınar Konca Becergen. Odunpazarı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü`nde eğitmen olarak çalışıyor. Aynı zamanda da Eskişehirspor Kadın Futbol Takımı antrenörü. Odunpazarı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan "İnsan Hikâyeleri" programında yer alan Pınar Konca Becergen, "Odunpazarı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü sayesinde artık kendinin farkına varmış, ben de bir bireyim diyen kadınlar yarattık" diyerek Odunpazarı`nda gerçekleştirdikleri spor çalışmalarını anlattı.  

"ESKİŞEHİRLİ KADINLARIN ŞANLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM" 
Becergen, 2014 yılında Odunpazarı Belediyesi`nde part time olarak çalışmaya başlamış. 2016 yılında da parklarda spora başladıklarını söyleyen Becergen, "Normalde kış döneminde kapalı mekanlarda spor yapıyorduk. Bu işin yazı da var, yazın da insanlar spor yapmak isteyecek dedik. Sonrasında da parklarda spor yapmaya başladık" sözleri ile parklarda spor macerasına nasıl başladıklarını anlatıyor. Çoğunlukla ev kadınları ile spor yaptıklarını belirten Becergen, "Çalışan kadınlar da var tabi ki, işte de evde de ayrı stres. Kadınların 1 gün içinde kendilerine ayırdıkları 1 saat var. Onu da dolu dolu yaşasınlar, istiyorum" diyor. Sene sonlarında yaptıkları `Yıl Sonu Gösterine` değinen Becergen, bu gösterilerde kadınların özgüvenli bir şekilde o sahneye çıkarak 500-600 kişinin önünde özgürce dans edebildiğine dikkat çekiyor. Bu durumun inanılmaz bir ifade becerisi olduğunu vurgulayan Becergen, konuşmasına "Odunpazarı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü sayesinde artık kendinin farkına varmış, ben de bir bireyim diyen kadınlar yarattık. Sosyal bir belediye başkanımız var. Bu bakımdan Eskişehirli kadınların şanlı olduğunu düşünüyorum. Biz parkta sabah spor yaparken, birçok kez karşılaşmış ve kadınlara halini hatırını sormuş bir başkanımız var" sözleri ile devam ediyor.  

ZORU SEÇİN!
Odunpazarı belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü`nün yanı sıra Eskişehirspor Kadın Futbol Takımı`nda antrenörlük de yapıyor Pınar Konca Becergen. Daha öncesinde Eskişehirspor`da hem oyunculuk hem de yardımcı antrenörlük yapmış. 2015 yılında Eskişehirspor Kadın Futbol Takımı kapatıldı. Sonra tekrar açma kararı aldılar ve beni davet ettiler. Arma bizi davet etmiş, tabi ki geri çevirmek olmaz dedim" diyor Becergen ve ekliyor; "Sporu çok seviyorum. Voleybol ile uğraştım, voleybol arada file olan temassız, sadece topla temas ettiğin bir branş. Görsel şov olarak daha fazla şeyler yapabiliyorsun. Mücadele çok fazla. Sanırım yaptığımız işlerde de şöyle bir şey var, mücadeleyi çok seviyoruz. Futbolda mücadeleli bir branş olduğu için bu yoldan ilerliyoruz. " Kadınlara önerilerde de bulunuyor Becergen. Olumlu bir yan varsa, ona tutunmayı tercih edin. Bu doğrultu da devam edin. 
Zoru seçin" diyor. 


Kaynak: Odunpazarı belediyesi

 

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--










logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr