HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 25 EKİM 2024, CUMA

DEJAVU

24.10.2024 00:00
Bugün Ankara'da TUSAŞ tesisine silahlı terör saldırısı gerçekleştirildi. Yetkili makamlarca açıklanan ve 4 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan bu hadise bana büyük bir felaket senaryosunu anımsattı.. hem de daha önce yaşadığımız bir felaket senaryosunu; Gelin hep birlikte makarayı başa saralım..

2015 yılının Haziran ayında yapılması planlanan genel seçimler sonunda yapılmıştı ama parlamentoya giren hiçbir partinin tek başına hükümet kurma yetkisi yoktu. Günlerce süren koalisyon görüşmeleri asla sonuca bağlanmıyor ve Türkiye daha belirsiz bir atmosferin içine giriyordu. Belirsizlik, kaosu doğruyor.. haliyle piyasalar da bundan nasibini alıyordu.

Koalisyon görüşmelerinin hepsi olumsuz sonuçlandığı için yapılan genel seçim, tekrar edilmek suretiyle Kasım 2015 tarihine ertelendi. Türkiye, Haziran-Kasım ayları arasında resmen hükümetsiz kaldı. Ülkemiz belirsizlik içinde günleri geçirirken aynı yılın Eylül ayında Rusya'yla yaşadığımız uçak krizi patlak verdi. Yaşanan hadise, yılın son çeyreğinde Turizm sektörüne çok ciddi bir yara vermişti, sezonun bitmesine yakın yaşandığı için çok fark etmesek de bunun acısını önümüzdeki yıllarda açıklanan verilerde çok net görecektik. Uçak krizi, sadece yaşanacakların miladıymış aslında.. bunu da çok geç fark edecektik.

2015'in son çeyreğinde yaşanan kaos silsilesi, 2016 yılında da aynen devam ediyordu. Türkiye her yeni güne terör saldırısı haberiyle uyanıyor, kendi ülkemizin vatandaşı bile evinden çıkmaktan çekiniyordu. Ülkemiz dış pazardaki güvenilirliğini yitirmiş, ekonomik faaliyet gösterdiği tüm sektörleri de bu yaşanan travmatize olaylardan maalesef nasibini almıştı.

TÜİK'in açıkladığı 2016 yılının Ekim-Aralık aylarında açıklanan Turizm gelirlerimiz geçen senenin aynı periyodundaki gelirlerimize göre tam %29.7 azalarak çok büyük bir düşüş yaşadı.

Yaşanan olayların üstünden tam tamına 9 sene geçmiş.. sanki dün gibi. Seneler gözümüzün önünde akıp gidiyor ama biz aynı filmi tekrar, tekrar izliyoruz. Ülkemiz, adını kimsenin koymadığı belirsizlikler içinde ve istikrar sağlayamıyor, ardı ardına travmatik olaylar yaşıyor; Tıpkı 9 sene önce olduğu gibi. Başlıkta da belirttiğim üzere sanki 'DEJAVU' yaşıyoruz.
 Huzur ve refah dolu bir Türkiye dileğiyle..
Barış Cingöz / diğer yazıları
•DEJAVU 24 00:00:00.10.2024
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--










logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr