HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 25 EKİM 2024, CUMA

KENT TANITIMINA DİJİTAL DOKUNUŞ

06.05.2022 00:00
Bütün kentler dünya üzerinde farklı konumlara ve özelliklere sahiptir. Bu farklı konum ve özellikler onları birbirinden ayırır. Kentler süreçle değişime uğrarlar. Bu değişim zamana, coğrafyaya ve özellikle içinde yaşattığı kentlilere ve yönetenlerine bağlı olarak oluşur.
 
Eskişehir'in tarihi çok eski dönemlere kadar uzanır. Kent, ilk çağlardan günümüze kadar birçok kültüre ev sahipliği yapmıştır. Eskişehir'in mekânsal gelişiminde ve kent kimliğinin oluşumunda yapay bileşenlerde dahil olmak üzere pek çok faktör rol oynamaktadır.
 
Kentler, tarihi, kültürleri ve kimlikleri açısından korunması ve sürekliliğinin sağlanması gereken yerlerdir.
 
Günümüz insanı farklı kentlerin sahip oldukları kültürel dokuyu ve farklı çekiciliklerini merak ederek tatillerini parçalı ve bu yönde yapmaya başlamışlardır. Kentlerin gelişmesi, taşıma kapasitesine bağlı olarak yeterli sayıda turistik talebe ulaşması ve sürdürülebilirliği ise pazarlamanın imkânlarından yararlanma düzeyleri ile paralellik göstermektedir.
 
Kent pazarlaması faaliyetlerinde dijitalin yeni araçlarından daha fazla yararlandığı bir dönemdeyiz. Kuşkusuz teknolojinin nimetlerinden yararlananlar sadece son tüketiciler değildir. Bu alanda faaliyet gösteren firmalar, gelişen teknolojilerle gelirlerini artırmaya yönelik farklı adımlar atmaktadır. Harita uygulaması üzerinde kentlerin tarih, kültür ve turizm değerlerinin tanıtımına hizmet eden ilrehberi.com platformu bu girişimlere bir örnektir.
 
İmaj öğeleri, kenti oluşturan ve kentin algılanmasında etkili olan farklı türdeki unsurlardır. Bu etki öğelerine, kentin nirengileri ve odak noktalarına da işaret eden bu hizmetin tüm kentlerin tanınmasına faydalı olacağına inanıyoruz.
Prof. Dr. Rıdvan Kozak / diğer yazıları
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--










logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr