HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 25 EKİM 2024, CUMA

MEZUNİYET ETKİNLİKLERİ VE DOLU MEKANLAR

15.07.2022 00:00
Yükseköğrenim düzeyindekiler için bu yaş dönemi, diğerleriyle ilişkilerin önem kazandığı bir takım eski alışkanlıkların geride bırakılmaya başlandığı, aynı zamanda kendi şehrinden ve ailesinden uzak yeni akademik, kişisel ve sosyal yaşantıların deneyimlendiği bir dönemdir.
Çalışma, iş kurma, evlenme gibi karar verilmemiş pek çok seçeneğin bulunduğu bu dönemde geleceğe ilişkin çok az şey nettir.
Tekrar hatırlatmak gibi olmasın ama, 2021-2022 öğretim yılı mezunları için pandemi gibi bireysel ve toplumsal belirsizlikleri daha da arttıran bir durumla karşılaşmış olmak oldukça büyük şansızlık olmuştur.
Kuşkusuz üniversite hayatı, bir bütün olarak düşünüldüğünde birçok süreci kapsamaktadır. Bir düzen, planlılık ve birbirini takip eden süreç vardır.
Her ne kadar pandemi sürecinin eğitim üzerinde çok çeşitli etkileri olmuş olsa da gücü, bu yılki mezuniyet törenlerini ve balo etkinliklerini engellemeye yetmemiştir.
Gözlemlenen o ki, Eskişehir'de Haziran ayı oldukça hareketli ve bereketli geçmektedir. Şehrin sunduğu nezih mekanlarda muhteşem organizasyonlarla öğrenciler birbirleriyle ve hocaları ile sıcak ilişkilerini tazelemekte ve birlikte neşeli ve eğlenceli vakitler geçirebilmektedir.
Benim de katıldığım bu etkinliklerden biri olarak, dünyada turizm eğitiminde akredite olmuş sayılı fakültelerden biri olan Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Turizm Rehberliği Lisans Programları öğrencileri ve öğretim elemanları hem geleneksel pilav gününde hem de balo gecesinde bir araya geldi.
Bu etkinliklerde öğrenciler, fakültenin yeni uygulamaya koyduğu ve Dekan Prof. Dr. Oktay EMİR'in bizzat duyurduğu mezunlar anı defterine duygu ve düşüncelerini yazarak paylaştılar. Ayrıca mezuniyet sonraki kariyer ve iş olanaklarına ilişkin iletişim ve etkileşim kanallarının her zaman açık olduğunu bizzat dekandan duymak öğrenciler için sevindiriciydi.
Netice olarak, üç büyük ve değerli üniversitenin olduğu, eşsiz çekicilik ve güzellikleri ve olanakları ile dünya huzur şehri Eskişehir'de muhteşem güzellikte mezuniyet görüntüleri sergileniyor.
Pandeminin izleri silinip giderken ve bu güzellikler yaşanırken bende tüm öğrencilerimin mezuniyetlerini kutluyor ve gelecek yaşantılarında başarılar diliyorum. 
 
 
Prof. Dr. Rıdvan Kozak / diğer yazıları
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--










logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr