HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 25 EKİM 2024, CUMA

GÜVENLİ KAMPÜSLER

10.09.2021 00:00
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ın bir toplantıda dile getirdiği gibi, üniversiteler dünyadaki gelişmeleri, ülkenin hedeflerini, kendi bulunduğu yerin misyonunu ve üniversitenin imkanlarını dikkate alarak bir yol haritası çizmeli, kompleks ve hızlı değişen dünyaya ayak uyduracak mesleki ve etik açıdan yüksek bilgi beceri ve yetkinlikte mezunlar yetiştirmelidir.

Bugün dünyanın önerdiği eğitim sistemi karma eğitimdir. Yani kişi bilgi kısmını, aktarma kısmını uzaktan alacak, uygulama gibi öğrenciye yetkinlik kazandıracak diğer kısımlar da ise yerinde yüz yüze olacaktır. Elbette uzaktan eğitim/öğretim her bölüm için, bölümün içindeki her ders için farklı bir anlamı olan, tanımı olan bir şeydir.
 
Gerçekten dünyanın içinde bulunduğu bu dönemde ve teknolojinin eriştiği noktada bu ifadelere yürekten katılmamak mümkün değildir.
 
Yeri gelmişken belirtmeliyim ki, Anadolu üniversitesi geleceği görerek, uzaktan öğretim sistemini uzun yıllar önce kurmasını becermiş ve bu pek çok üniversiteye model olma durumuna gelmiştir. Gururla belirtmek gerekirse, Covid-19 salgın döneminde neredeyse hiçbir zorluk yaşamadan faaliyetlerini yürütebilmiş bir üniversitedir.
 
Tüm ülke çapında başarılı devam eden aşılama süreci sonucu, bu eğitim/öğretim yılında yüz yüze uygulamaya geçilecek olmakla birlikte, tüm üniversitelerde salgın döneminde uygulama alanı bulan online/uzaktan öğrenimin de sistemde kalarak, YÖK'ün de onayı ile, derslerin ikili bir anlayışla, sürdürüleceği anlaşılmaktadır. Kuşkusuz bu çerçevede, üniversitelerin misyonu içinde olan topluma hizmet uygulamalarında da online bir takım yararlı faaliyetlerin düşünülmesi ve hayata geçirilmesini dile getirmek gerekir.
 
Netice olarak, üniversiteler, yüz yüze eğitime geçerken, alacağı önlemler, sağlıklı ve temiz ortamlar ve uygulamalar ile salgın bulaşma riskini en aza indirecek güvenli kampüsler oluştururken, ayrıca topluma yönelik online faydalı projeler geliştirmeli ve bu boyutlara da odaklanmalıdır.
 
Salgında başarının sürdürülmesinde öğrencilere ve tüm personele önemli sorumluluklar düştüğünü bir kez daha hatırlatır, tüm okullara ve üniversitelere başarılı bir eğitim öğretim yılı dilerim.
 
 
Prof. Dr. Rıdvan Kozak / diğer yazıları
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--










logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr