HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 25 EKİM 2024, CUMA

Adayların Dijital Vizyonu

04.02.2024 00:00
Bilindiği gibi günümüzde internet pek çok işin görüldüğü bir alan. Geleneksel mecralara entegre edilebilme özelliğinden dolayı pek çok şeyin belirleyicisi konumunda.Başka bir ifadeyle, dijital mecralar artık iş ve iletişimin merkezi durumunda.
 
Şu ana kadar ki vaat ve söylemlerden anlaşılan o ki, mevcut adaylar için kentsel mecra, fiziksel boyuttan öte değil. Çünkü adayların gelecek hedeflerinde dijitalleşme ve dijital çözümler neredeyse hiç yok. Oysa dünyada işlerin çoğu dijital mecrada gerçekleşiyor ve ihtiyaçlar bu ortamda çözülüyor. Kent yerleşiklerinin hayatını kolaylaştırmak için bu mecrada yapılacak onlarca çözüm ortada dururken adaylar geleneksel sorun ve çözümleri sıralamakla meşgul oluyorlar.
 
Örneğin, okullar, öğrenciler ve firmalar için eleman ve stajyer ihtiyacı ve tedarikine ilişkin online uygulamalar geliştirmeye destek, yerel sanatçı ve yerleşiklerin el ürünlerinin tanıtılıp satılacağı online platformlar oluşturmaya destek, kentin sanayisi ve sağlık turizmi potansiyelinin yurt dışına online tanıtılmasına yönelik destek, kentteki geniş kitleyi oluşturan hizmet çalışanlarının kalitesinin arttırılması ve sürekli online öğrenimine yönelik destek ve ayrıca sosyal girişimcilik ve dijital kooperatifçilik gibi konularda neler yapılacağına ilişkin düşünceler belli değil.
 
Netice olarak,
 
Pek çok bakımdan birçok uygulamaya izin vermesi, uygun maliyetler ve ölçülebilir sonuçlar sağlaması gibi kolaylıkları dikkate alındığında, kent sorunlarına çözüm için dijital mecranın kullanılabilirlik özelliği çok yüksektir.

Kamuoyunun bu yönlü çözümlere ilgisinin yüksek olduğunu vurgular, başarılı ve geniş vizyonlu bir seçim dönemi dilerim.
Prof. Dr. Rıdvan Kozak / diğer yazıları
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--










logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr